Fiberplast – Duurzame bouwmaterialen

Duurzame bouwmaterialen uit gerecyclede grondstoffen

Duurzame bouwmaterialen uit gerecyclede grondstoffen

Duurzame bouwmaterialen - Kunststof bouwmaterrialenFiberplast is gespecialiseerd in duurzame kunststof bouwmaterialen en vandalismebestendig meubilair voor buitengebruik. Maar ook voor robuust designmeubilair en onderhoudsarme oplossingen voor steigers, pieren, terrassen, galerijen en balkons bent u bij Fiberplast aan het juiste adres.

Update januari 2019Fiberplast wordt Fiberplast group

De duurzame bouwmaterialen en constructie-elementen worden geproduceerd uit houtcomposiet, recycling kunststof en rubbergranulaat. Het assortiment voldoet aan de allerhoogste duurzaamheidseisen. Alle producten worden vervaardigd uit gerecyclede grondstoffen en beschikken alle over de voor hun toepassing benodigde certificaten.

Het overgrote deel van het assortiment voldoet aan de Overheidscriteria Duurzaam Inkopen. De producten voldoen aan de C2C uitgangspunten en zijn aan het eind van hun levenscyclus wederom als grondstof herbruikbaar.

Ontwikkelingen binnen en groei van Fiberplast

Duurzame bouwmaterialen - Kunststof bouwmaterrialen2007 – Envirodeck

In februari 2007 zijn, na ruim een jaar van intensieve voorbereidingen, de Envirodeck hout-kunststof-composiet terras- en steigerplanken in Europa geïntroduceerd. Aansluitend is in nauwe samenwerking met de Stichting Hout Research uit Wageningen en Efectis (TNO) uit Rijswijk een uitgebreid testprogramma opgestart om de producten volgens de EU normen te testen en te certificeren.

Met de introductie van de in eigen huis ontwikkelde gesloten dekoplossing en de bezande antislip planken heeft Fiberplast BV haar naam als houtcomposietspecialist gevestigd en een bijzondere positie in de markt verworven. Door de vele successen die met de kwalitatief superieure houtcomposiet-producten van Envirodeck werden geboekt kon verdere uitbreiding van het assortiment vanzelfsprekend niet lang uitblijven.

Duurzame bouwmaterialen - Kunststof bouwmaterrialen2008 Envirolift – Buzon – Regupol

Begin 2008 is het leveringspakket verder uitgebreid met het exclusieve verkooprecht van de traploos verstelbare vloerdragers van Buzon Pedestal International (BPI). BPI is Wereldmarktleider in dit specifieke segment, niet in de laatste plaats vanwege de hoge kwaliteit (1000 kg belasting per dragerelement) in combinatie met het duurzame karakter van de producten.

Later in 2008 is de vertegenwoordiging voor Regupol stationaire vloerdragers uit rubbergranulaat aan het gamma toegevoegd zodat het gehele vloerdragerbereik afgedekt kon worden. Met de acquisitie van de Buzon en de Regupol producten – die onder de verzamelnaam Envirolift aan de markt worden gepresenteerd – werd het mogelijk om complete terrasoplossingen te bieden. One stop shopping was een feit.

Duurzame bouwmaterialen - Kunststof bouwmaterrialen2010 Enviroplast

In 2010 is het leveringsgamma verder uitgebreid door toevoeging van de Enviroplast producten uit volkunststofmateriaal waardoor complete projectoplossingen konden worden geboden. Een belangrijk voordeel voor de klant is dat deze slechts één aanspreekpartner heeft per project waarmee het ontwerprisico èn de logistieke kosten worden gereduceerd.
Vanaf 2012 wordt Enviroplast recycling kunststof ook steeds vaker toegepast in realisaties van ontwerpstudio’s zoals Fleskens Design Studio (V-Roots meubilair), Social-Unit (leef-unit en een loft-bed) en MIN-studio (SISTEM-bank).

Duurzame bouwmaterialen - Kunststof bouwmaterrialen2011 Enviroflex

In 2011 werden de nieuwe rubbergranulaat producten zoals staltegels, valtegels en rubber op rol zoals daklopers, onder de verzamelnaam Enviroflex aan de markt gepresenteerd. Anno 2014 is het Enviroflex assortiment fors uitgebreid. Op dit moment zijn ook leverbaar: speciale rubberkwaliteiten dak-, galerij- en balkonvloeren, fitness-, sport- en performancevloeren, projectvloerbedekking, ondervloeren en meer dan 120 variëteiten granulaatrubber voor akoestische isolatie, trillingsreductie en anti-vegetatie.

Duurzame bouwmaterialen - Kunststof bouwmaterrialen

2015 Simowood

In 2015 werd het duurzame bouwmateriaal Simowood aan het assortiment toegevoegd, waarvoor Fiberplast de exclusieve verkooprechten in de Benelux heeft. Simowood is een Bio-Kunststof-Composiet (een hybride materiaal uit natuurlijke vulstoffen) dat veelzijdig is als hout en duurzaam als kunststof.

Duurzame bouwmaterialen - Rubber sportvloeren2018 Envirosport

Vanaf 2018 levert Fiberplast ook hoogwaardige en vooral erg veilige rubber sportvloeren, waarvan de materialen volledig recyclebaar zijn. Hiermee kan Fiberplast oplossingen bieden voor vrijwel ieder oppervlak in  o.a. sportscholen, fysiopraktijken & crossfit boxen.

.
Duurzame bouwmaterialen - Kunststof bouwmaterrialenFiberplast vanaf 2012 – naast haar duurzaam gebouwde hoofdkantoor in Drachten (NL) – ook een vestiging in Antwerpen en werkt hard aan de verdere uitbreiding van haar assortiment.

Voor meer informatie >> website Fiberplast

Zie ook: Nieuws van Fiberplast

Voor duurzame bouwmaterialen uit gerecyclede grondstoffen… Fiberplast!

Leverancier duurzame producten