Bespaar energie met deze tips!

Geef jij hier en daar wel eens wat teveel uit? Dan zijn de volgende energie advies & besparing tips waarschijnlijk erg handig voor jou. Aan de hand van deze tips kun je namelijk meer besparen dan je zelf denkt!

Tips

  1. Laat warmte niet ontsnappen en sluit deuren in de ruimte waar je de verwarming aan hebt en zelf bent. 
  2. Wees slim en maak gebruik van spaar of led lampen. Van deze lampen heb je langer plezier en ze besparen je tot wel 90% meer dan halogeen of gloeilampen.
  3. Laat niet onnodig overal het licht branden, maak simpelweg het licht uit zodra je een ruimte verlaat.
  4. Heb je alsnog halogeen lampen, kijk dan dat jouw transformator uit kan. Zo’n transformator zie je vaak terug bij 12v lampen. Plaats een schakelaar tussen het stopcontact en de transformator of haal de stekker uit de stop.
  5. Maak de avonds lekker gezellig en doe kaarsjes aan in plaats van lampen. Dit is niet veel werk en bespaard je uiteindelijk veel op je energie kosten. Daarnaast creëer je ook nog eens een leuke sfeer!
  6. Gebruik vergelijkingswebsites voor energieleveranciers. Op deze manier kun jij de voordeligste energieleverancier bij jou in de buurt vinden. Voorbeelden van vergelijkingssites zijn: Onlineenergievergelijkijker, Energietoppers.
  7. Je hoeft elektrische apparaten niet op de hoogste stand te gebruiken. Als voorbeeld nemen we de stofzuiger, je hoeft deze niet op de hoogste stand te laten zuigen. Daarnaast verbruikt je stofzuiger minder stroom as je de zak zo nu en dan leegmaakt. Een volle stofzuigerzak vergt meer energie van je stofzuiger.
  8. Vergeet je wel eens iets uit te zetten? Maak dan gebruik van timer schakelaars. Deze schakelaars zetten de elektronische apparaten op een ingesteld tijdstip uit wanneer jij het weer eens vergeten bent.
  9. Plasma televisies verbruiken meer energie dan LCD televisies.

Houd jij rekening met deze tips dan zul je de wereld een handje in de goede richting helpen. Daarnaast merk je op het einde van het jaar een verschil in de energierekeningen. Win-win dus!

Bekijk meer: