FLOOW2 – B2B Deelmarktplaats

B2B deelmarktplaatsB2B Deelmarktplaats voor materieel en diensten

FLOOW2 is een goed voorbeeld van de ontwikkelingen binnen de nieuwe economie, waar bezit verschuift naar gebruik en eigendom naar toegang.

In die geest ontwikkelde FLOOW2 de eerste business-to-business (B2B) deelmarktplaats voor materieel en diensten. Van graafmachines tot vergaderruimtes, van een technische dienst tot een MRI-scan: de deelmogelijkheden voor bedrijven zijn eindeloos.

B2B DeelmarktplaatsEfficiënt gebruik van wat we al hebben, is een natuurlijk onderdeel van de circulaire economie, maar wordt vaak vergeten in het duurzaamheidsdebat. De essentie van het FLOOW2 concept ligt vervat binnen de term ´asset sharing`: het delen van eigendom.
Via de deelmarktplaats van FLOOW2 kunnen bedrijven gemakkelijk en direct van elkaar huren en daarmee kosten reduceren. Immers, er hoeft niet geïnvesteerd te worden in nieuw materieel of personeel. Binnen het bedrijfsmodel van FLOOW2 kunnen ondernemers hun eigen materieel of personeel tijdelijk verhuren of overtollige voorraden van de hand doen. Asset sharing leidt hiermee direct tot extra omzet.

Het gat dat het principe ´reduce/reuse/recycle` laat vallen, vult FLOOW2 naadloos in. Immers, het benutten van overcapaciteit door samen te werken en te delen, voorkomt overbodige productie. Intensiever gebruik gedurende de gehele levensduur van bedrijfsmaterieel betekent bovendien efficiënter gebruik van grondstoffen en energie. FLOOW2 stelt bedrijven in staat om duurzamer te handelen, door bedrijfsmiddelen optimaal te benutten door het te delen met collega bedrijven.

B2B DeelmarktplaatsFLOOW2 biedt naast het faciliteren van de deelmarktplaats een aantal extra services om het delen van materieel en diensten snel, gemakkelijk en goed te laten verlopen. Daarnaast kan FLOOW2 bedrijven behulpzaam zijn met ISOFastTrack, een online applicatie die organisaties helpt bij het opstellen en uitvoeren van MVO beleid en MVO acties, op basis van de ISO 26000.

Voor meer informatie >> website FLOOW2

FLOOW2 – De eerste B2B Deelmarktplaats !

Leverancier duurzame diensten