Lancering LocationAnalyst

Keuzetool kantoorlocatie optimaliseert duurzame mobiliteit

MobilityLabel - Lancering LocationAnalystOnze duurzame member MobilityLabel heeft de kennis, die ze de afgelopen jaren – als smart mobility partij, actief in de markt van (o.a.) vestigingsplaatsonderzoeken – hebben opgedaan, recentelijk vertaald in een do-it-yourself locatieadviestool, de ‘LocationAnalyst’, die deze week door hen wordt gelanceerd.

De gebruiker van de LocationAnalyst kan hiermee, gebaseerd op alle big data berekeningen die achter de schermen bij MoblityLabel klaarstaan, zelf spelen met mobiliteitscriteria en randvoorwaarden om zo tot een shortlist van goede nieuwe vestigingslocaties komen. Bijvoorbeeld locaties met een veel kortere totale reistijd, lagere reiskosten, lagere filedruk of met meer kansen voor duurzaam mobiliteitsbeleid.

Voor meer informatie, zie Persbericht over Lancering LocationAnalyst

Lancering LocationAnalyst

>> duurzaam nieuws <<

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Wat is een groen schoonmaakbedrijf…?

groen schoonmaakbedrijf Aangeboden door onze duurzame member Boen Groen

Meer schoonmaakbedrijven gaan op de groene toer

De verschuiving naar milieuvriendelijke en gezonde diensten is een verandering in onze levensstijl die waarschijnlijk niet snel zal verdwijnen. Zowel bedrijven als dienstverleners zien de voordelen van groen werken en het gebruik van milieuvriendelijke producten. Dat geldt ook voor schoonmakers en schoonmaakbedrijven. Maakt uw onderneming gebruik van schoonmakers? Dan hebt u er misschien nog niet aan gedacht dat u ook een milieuvriendelijk schoonmaakbedrijf kunt inschakelen. Een groen schoonmaakbedrijf maakt gebruik van milieuvriendelijke producten die veilig zijn voor uw personeel, de schoonmakers en het milieu. Een groen schoonmaakbedrijf zoals Boen Groen.

Wat is groen schoonmaken…?

Groen schoonmaken is schoonmaken op een milieuvriendelijke manier: hierbij worden agressieve en mogelijk gevaarlijke chemicaliën en schoonmaakmethoden vermeden. Een schoonmaakbedrijf of -dienst wordt pas als groen beschouwd als het producten en methoden gebruikt die schoon, veilig en milieuvriendelijk zijn. Deze producten en methoden mogen dus niet schadelijk zijn voor de gezondheid van de gebruiker, of van degenen die werken of wonen in het gebouw dat wordt schoongemaakt. Om als groen te worden aangemerkt, mogen de producten bovendien geen schadelijke gevolgen hebben voor het milieu. Ten slotte moet het product natuurlijk ook nog goed schoonmaken en werken zoals het is bedoeld.

Wat zijn de voordelen van een groen schoonmaakbedrijf…?

Er zijn een aantal redenen om een groen schoonmaakbedrijf in te schakelen voor de schoonmaak binnen uw bedrijf. Professionele schoonmaakproducten en -middelen, die de meeste schoonmaakbedrijven gebruiken, bevatten mogelijk chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor u en uw medewerkers. Hoewel ze op het eerste gezicht goed lijken schoon te maken, zorgen de chemicaliën in deze producten vaak tot een slechte luchtkwaliteit in uw bedrijfspand. Traditionele schoonmaakproducten die niet groen zijn, kunnen ook problemen veroorzaken zoals irritatie van ogen, huid of longen en uiteindelijk zelfs leiden tot ziektes of bepaalde aandoeningen. De ernst van deze risico’s hangt af van het soort gebouw of werkplek en van hoe lang personeel in het gebouw aanwezig is.

Als u een groen schoonmaakbedrijf inhuurt, zorgt u niet alleen voor een gezonde werkplek, maar draagt u ook bij aan de productiviteit van uw personeel: de kans dat ze ziek worden neemt af. Ook het risico op allergische klachten en reacties op chemicaliën in schoonmaakmiddelen zullen verminderen, omdat groene schoonmaakproducten minder schadelijk zijn. Milieuvriendelijke schoonmaakproducten vormen bovendien geen extra belasting voor uw budget. Bij het kiezen van een groen schoonmaakbedrijf moet u met een aantal dingen rekening houden. Uiteraard moet het een bedrijf zijn dat uw bedrijfspand grondig schoonmaakt. Ook moet het bedrijf duidelijke “groene” beleidsregels hanteren. Verder moeten milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen net zo goed, zo niet beter schoonmaken dan traditionele schoonmaakproducten, zodat u altijd verzekerd kunt zijn van een schoon kantoor. Bovendien zouden de kosten voor een groen schoonmaakbedrijf niet hoger moeten uitvallen dan u gewend bent.

groen schoonmaakbedrijf

Milieuvriendelijk schoonmaken met Boen Groen

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Geef kinderen óók een STEM !

Geef kinderen óók een STEM

Geef kinderen een STEM over hun éigen TOEKOMST !

Geef kinderen óók een STEMAls initiatiefnemer van het platform Duurzame Diensten & Producten, heb ik (Nico van der Wel) deze actie op persoonlijke titel opgezet. De op dit platform vermelde bedrijven kunnen hier dus niet op aangesproken worden!

Waarom deze actie ?

Sinds ik mij 4 jaar geleden intensief ben gaan bezighouden met het promoten van duurzaamheid binnen het Nederlands bedrijfsleven, ben ik mij steeds sterker bewust geworden van het feit dat de toekomst van de komende generaties er toch wel weinig rooskleurig uitziet, als niet snél een koerswijziging optreedt in hoe we met ons milieu omgaan.

Ik realiseer me daarbij dat kinderen tijdens verkiezingen zélf niet kunnen/mogen stemmen, terwijl juist hún toekomst op het spel staat…! En daarom onderneem ik deze actie, waarmee kinderen een beroep kunnen doen op de volwassenen die wél mogen stemmen om bij het uitbrengen van hun stem óók aan de toekomst van (hun) kinderen te denken.

Hoe werkt deze actie ?

Deze actie maakt gebruik van onderstaande ´Actie-Poster` c.q. flyer, die kinderen op hun raam kunnen plakken en/of uitdelen om de aandacht te trekken van voorbijgangers die van plan zijn te gaan stemmen (en overigens óók van degenen die dat nog niet van plan waren).

Wat u met deze GRATIS ´Actie-Poster´ kunt doen staat onderin dit bericht aangegeven.

Geef kinderen óók een STEM (raamposter in kleur)Actie-Poster in KLEUR:

Klik op voorbeeld voor duidelijker beeld >>>

Voor afdrukken met KLEUREN-PRINTER:

Geef kinderen óók een STEM (raamposter in grijs-tinten)Actie-Poster in GRIJS-tinten:

Klik op voorbeeld voor duidelijker beeld >>>

Voor afdrukken met ZWART/WIT-PRINTER:

.
Nadere toelichting over hoe u deze Actie-Poster kunt gebruiken

Er zijn verschillende manieren waarop u deze Actie-Poster(s) in verkiezingstijd(en) kunt gebruiken én verspreiden, zoals:

 1. U print één of meerdere Actie-Posters uit en geeft ze aan uw eigen kinderen om ze op het raam te plakken of als flyer te gebruiken.
 2. U stuurt dit bericht in z´n geheel door naar het schoolhoofd van uw kind(eren), met het verzoek om de Actie-Posters – met een korte uitleg over het waarom van deze actie – op school te verspreiden (het zou daarbij natuurlijk geweldig zijn, als betreffende schoolhoofden dit bericht verder willen doorsturen naar andere schoolhoofden…!)
 3. U verspreidt dit bericht in z´n geheel binnen uw persoonlijke netwerken op de diverse social media platforms.
 4. U en/of uw kind(eren) vragen bij uw supermarkt, arts, apotheek, sportclub, etc. of de affiche c.q. raamposter daar opgeplakt mag worden.
 5. U stuurt dit bericht in z´n geheel door naar familieleden, vrienden en kennissen, met het verzoek om zélf óók te doen wat u al heeft gedaan…

Nota Bene:
Bij het digitaal verspreiden van deze actie is het van groot belang dat u daarbij in ieder geval een link opneemt naar dit bericht, omdat alleen binnen dit bericht de mogelijkheid wordt geboden om de gratis Actie-Posters c.q. Flyers op de eigen computer te downloaden en ze vervolgens voor eigen gebruik en/of distributie uit te printen (dit in A4-formaat en/of A3-formaat).

PS:
Hoewel deze gratis actie-posters/flyers vooral bedoeld zijn voor gebruik tijdens verkiezingstijd(en), zijn ze uiteraard óók gratis te gebruiken voor (andere) acties, waarbij het belang van (de toekomst van) kinderen in het geding is…!

Zo kunt ook ú er voor zorgen dat zo veel mogelijk kinderen een STEM krijgen !

Bij voorbaat mijn hartelijke dank !
(en die van de kinderen die graag een stem hebben over hun eigen toekomst)

Duurzame groet,
Nico van der Wel
Voor vragen: graag gebruik maken van het Contact-formulier (en dus liever niet telefonisch)

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Onze nieuwe member BIOnyx

Wij verwelkomen onze nieuwe duurzame partner BIOnyx !

Biologische Schoonmaakmiddelen

Biologische SchoonmaakmiddelenMet de natuurlijke, hoogwaardige en 100% biologische schoonmaakmiddelen van BIOnyx, reinig je vrijwel alles gemakkelijk en snel, zónder chemicaliën.

De biologische schoonmaakmiddelen van BIOnyx bestaan uit 100% natuurlijke grondstoffen en bevatten geen parabenen, conserverings- of verdikkingsmiddelen en ruiken bovendien heerlijk fris. Door de natuurlijke werking, zijn de biologische schoonmaakmiddelen ook vriendelijk voor de gevoelige huid. Het afvalwater spoel je na het schoonmaken met een gerust hart door de gootsteen, want de BIOnyx producten zijn vrij van fosfaten en genetisch gemanipuleerde grondstoffen. Doordat de vuiloplossers volledig worden opgenomen in de natuur, brengen de biologische schoonmaakmiddelen van BIOnyx geen schade toe aan flora en fauna.

Voor meer informatie >> Bedrijfspresentatie BIOnyx

Biologische Schoonmaakmiddelen

Ontzie het milieu en gebruik óók biologische schoonmaakmiddelen !

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Onze nieuwe member De Polderij

Wij verwelkomen ons nieuwe duurzame member De Polderij !

Duurzaam vergaderen in de RandstadDuurzaam vergaderen in de Randstad

De Polderij is geen gewone vergaderlocatie, maar een duurzame vergaderlocatie, gelegen in de Randstad tussen Rotterdam, Delft en Den Haag. De Polderij is er voor iedereen die op zoek is naar een inspirerende locatie om meer uit een vergadering of bijeenkomst te halen. Daarom zijn vergaderruimtes in de oude boerderij waarin De Polderij gevestigd is ingericht op basis van wetenschappelijk onderzoek. Zodat de ruimte je helpt het allerbeste uit jouw sessie te halen. Hiervoor is de natuur een belangrijk ingrediënt.

Wat is er met name duurzaam aan deze duurzame vergaderlocatie?

Met hulp van de duurzame architect Ralf van Tongeren zijn de verbouwingen aan de mooie oude boerderij waarin De Polderij is gehuisvest op ecologische basis uitgevoerd, waardoor het gebouw ‘ademt’ met ondermeer een natuurlijke (mechanische) ventilatie waarmee ook warmte wordt teruggewonnen. Daarnaast is er veel groen in en rond het gebouw aanwezig: groene wanden, kunst, planten en overal natuurlijk licht door de raampartijen met zicht op groen.  Ook wordt er aan een ´eetbare tuin` gewerkt, waarbij kennis op het gebied van composteren, voedselbossen en permacultuur wordt toegepast.

Voor meer informatie >> Bedrijfspresentatie De Polderij

Bij De Polderij kom je bij elkaar om duurzaam te vergaderen in het groen!

Duurzaam vergaderen in de Randstad

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Handvat Duurzaam Materiaalgebruik

handvat duurzaam materiaalgebruik

Onze duurzame partner Stimular heeft – in opdracht van Bouwend Nederland – een praktisch en digitaal ´Handvat Duurzaam Materiaalgebruik´ ontwikkeld voor bouw- en infrabedrijven.

Dit handvat is inmiddels voor iedereen GRATIS beschikbaar !

Praktische informatie over duurzaam materiaalgebruik was tot nu toe niet of zeer versnipperd beschikbaar. Met dit handvat voor duurzaam materiaalgebruik kan door bouw- en infrabedrijven nu een vliegende start worden gemaakt met dit belangrijke thema.

Het Handvat Duurzaam Materiaalgebruik gaat in op de volgende zaken:

 • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving en in de uitvraag van opdrachtgevers
 • Tips en aandachtspunten per bouwfase
 • Rekeninstrumenten voor duurzaam materiaalgebruik in bouwprojecten
 • Overzicht van veelgebruikte materialen in de bouw met per materiaal de duurzaamheidsaspecten en ontwikkelingen
 • Milieukeurmerken van bouwmaterialen
 • Praktijkvoorbeelden

Het handvat zal regelmatig geactualiseerd worden, aangezien de ontwikkelingen rond duurzaam materiaalgebruik en circulair bouwen snel gaan.

Geïnteresseerden kunnen het handvat hier downloaden:

>> Handvat Duurzaam Materiaalgebruik <<

Handvat Duurzaam Materiaalgebruik

>> duurzaam nieuws <<

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Grand Opening PowerNEST-2

Eerste PowerNEST-2 installatie van IBIS Power bij Heijkoop Kraanverhuur

Grand Opening PowerNEST-2Morgen (vrijdag 8 december 2017, van 13:00 – 17:00 uur) wordt de eerste PowerNEST-2 installatie van onze duurzame partner IBIS Power officieel geopend bij Heijkoop Kraanverhuur, Kortenoord 17b in Nieuwerkerk ad IJssel.

PowerNEST-2 is de allereerste oplossing ter wereld die hoogbouw tot wel 10 verdiepingen hoog volledig van elektriciteit kan voorzien (NOM), terwijl dit met andere op dit moment beschikbare oplossingen maximaal mogelijk is tot 3 verdiepingen. De PowerNEST oplossing van IBIS Power wekt energie op uit wind én zon en biedt DE oplossing voor de hedendaagse duurzaamheidsuitdagingen waar Nederland en het kabinet voor staan.

Neem morgen dus een kijkje bij de Grand Opening van PowerNEST-2

Grand Opening PowerNEST-2

>> duurzaam nieuws <<

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Hoe maak je duurzaam parfum van een kerstboom…?

duurzaam parfumDaar weet het jonge duurzame bedrijf RUIK alles van !

De enorme kerstboom op de Dam – hét Nederlandse icoon van de feestdagen – is vorig jaar gered van de versnipperaar en inmiddels getransformeerd tot een heerlijk parfum door de innovatieve parfummakers van RUIK. Ze haalden de boom op, destilleerden de luxueuze olie, lieten het bijna een jaar rijpen en maakten van het hout een exclusieve dop. Vandaag is het zover en lanceren ze DEN. Niet alleen een vernieuwende geur, maar ook een groene revolutie binnen de anders zo vervuilende parfumwereld.

duurzaam parfumBroer en zus Boye en Noëlle zijn samen met RUIK gestart en maken parfums van sinaasappelschillen (VERSCHIL) tot aan kerstbomen (DEN). De verpakkingen worden gemaakt van landbouwafval en de doppen van de restmaterialen. Met hun vernieuwende producten hebben ze direct indruk gemaakt in Nederland. Op Duurzame Dinsdag zat RUIK in het koffertje voor het kabinet, TV-programma Groen Licht kwam langs en de parfumlijn werd aanbevolen in het boek ´Dit is een goede gids`.

duurzaam parfumOver de nieuwe parfum DEN zegt mede-oprichter Boye: ‘Na een jaar rijpen en testen is het een frisgroene geur voor iedereen geworden, gecombineerd met warme houtige tonen en een zwoele hint van kaneel. De ultieme ode aan een sfeervol en natuurlijk icoon als de kerstboom. Zo iconisch als die boom is, zo groots is ook het statement dat je maakt als drager. DEN is 100% plantaardig. Dat is uniek in de cosmeticawereld, want in de standaard parfums zitten enorm veel vervuilende stoffen.`

Zus Noëlle voegt hier aan toe: ´Wij gebruiken de natuur opnieuw. Sta je voor een wereld zonder waste, dan draag je parfums van RUIK. Door de plantaardige olie blijft onze parfum heerlijk lang en fris op je huid zitten, je hoeft er dus veel minder van te gebruiken dan de geurtjes met kunstmatige stoffen. Wel zo duurzaam.’

Duurzaam doen wordt dit jaar een feestje Het gepatenteerde ontwerp van DEN is al een feest om mooi ingepakt te ontvangen, ook het bijbehorende verhaal en de geur zullen een onuitwisbare indruk maken. Noëlle: Vrijdag gaan de eerste flesjes DEN op de post. Het parfum is vanaf nu exclusief te verkrijgen via de webshop van RUIK en past door de brievenbus.

Voor meer informatie >> website van RUIK

Voor direct contact: klik hier

duurzaam parfum

Voor duurzaam parfum moet u dus bij RUIK zijn !

>> duurzaam nieuws <<

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Onze nieuwe partner AFVALBOX

Wij verwelkomen onze nieuwe duurzame partner AFVALBOX !

AFVALBOX voor afval scheiden

Afval scheiden met de duurzame AFVALBOX

De duurzame AFVALBOX is toepasbaar binnen ondermeer bedrijven, instellingen en scholen om op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier afval te scheiden. Door met de AFVALBOX afval te scheiden, kan het afval op een overzichtelijke en efficiënte manier gerecycled worden door afvalrecycling bedrijven.

De AFVALBOX wordt gemaakt van het mono materiaal kraftliner. Dit is een houtproduct waarvoor geen bestaande bossen worden gekapt, maar waarvoor speciaal nieuwe bomen worden gekweekt (alles op basis van FSC certificering).

Door bedrijfsmatig afval te scheiden met de AFVALBOX kunnen bedrijven en instellingen een belangrijke bijdrage leveren aan een beter leefmilieu.

Voor meer informatie >> Bedrijfspresentatie AFVALBOX

AFVALBOX voor afval scheiden

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone