Onze nieuwe member DeGroene-Verzekering

Wij verwelkomen onze nieuwe duurzame member DeGroene-Verzekering !

Zakelijke verzekeringen van DeGroene-Verzekering

De Groene VerzekeringNaast de nodige duurzame, groene verzekeringen voor particulieren, biedt DeGroene-Verzekering speciale verzekeringen voor de zakelijke markt.

Van uw bedrijfspand en leaseauto tot de aansprakelijkheid van uw werknemers én de arbeidsongeschiktheid van uzelf, voor dit alles biedt DeGroene-Verzekering u een onafhankelijk en onbevooroordeeld advies, waarbij: oplossingen niet alleen in verzekeringen worden gezocht, gratis controle van brandblusmiddelen is inbegrepen en gewerkt wordt op basis van winstdeling en pakketkorting tot 10%.

Binnen het dienstenpakket van DeGroene-Verzekering zijn ook diensten opgenomen voor het inventariseren van uw bedrijfsrisico’s.

Voor meer informatie >> Bedrijfspresentatie DeGroene-Verzekering

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Wat Jan Terlouw écht bedoelde met zijn ‘touwtje uit de brievenbus’

Jan Terlouw - Touwtje uit de brievenbusAangeboden door MaatschapWij

Op zijn 85ste verjaardag spreekt oud-politicus en schrijver Jan Terlouw het Nederlandse volk bij De Wereld Draait Door zeven minuten toe. Heel Nederland luistert ademloos naar zijn pleidooi over vertrouwen en het klimaat.

Aan MaatschapWij vertelt Terlouw waarom je grote problemen als klimaatverandering alleen kunt aanpakken als we de spreekwoordelijke touwtjes weer uit de brievenbussen hangen. Bekijk hier zijn videoportret.

Jan Terlouw - Touwtje uit de brievenbus

>> duurzaam nieuws <<

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Verband tussen orkanen en klimaatverandering

Is er verband tussen (steeds krachtiger) orkanen en klimaatverandering?

verband orkanen klimaatveranderingNa het zien van de verwoestingen die de orkaan Irma op (ondermeer) Sint Maarten heeft aangericht, vragen veel mensen zich af of er een verband bestaat tussen de kennelijk steeds krachtiger, verwoestender wordende orkanen en de sinds de jaren-50 van de vorige eeuw steeds opvallender wordende klimaatverandering.

De wetenschap kan deze vraag nog niet met 100% zekerheid bevestigend beantwoorden. Dit vanwege de grilligheid van de (klimaat)data, die het lastig maakt om een patroon te ontdekken, en ook omdat nauwkeurige metingen van relatief recente datum zijn.

Een van de modellen van het IPCC, het wetenschappelijk klimaatpanel van de Verenigde Naties, laat echter wel een toename zien van de intensiteit van orkanen van 2 tot 11 procent tegen het einde van de eeuw, waarbij ook de hoeveelheid neerslag bij orkanen naar verwachting zal toenemen met 10 tot 15 procent.

Daarnaast gaat het National Climate Assessment van de Amerikaanse regering er in 2013 al van uit, dat een toename van het aantal zware orkanen (categorie 4 en 5) tegen het einde van de eeuw met 75 procent zal stijgen, terwijl mogelijk het aantal orkanen als geheel juist afneemt.

Overigens zijn er ook nog andere, minder directe manieren waarop het veranderende klimaat van invloed is op de verwoestende werking van orkanen. Orkanen veroorzaken namelijk ook stormvloeden en omdat de opwarming van de aarde zorgt voor zeespiegelstijging, zal het zeewater bij dit soort stormvloeden steeds verder landinwaarts komen.

Tot slot willen we wijzen op de volgende recente video: How climate change makes hurricanes worse, waarin men weinig twijfel laat bestaan over het antwoord op de vraag of er een verband bestaat tussen het steeds krachtiger worden van orkanen en klimaatverandering…

Hopende de lezers van deze Blog van nuttige informatie te hebben kunnen voorzien, wensen wij onze medeburgers op Sint Maarten van ganser harte héél veel sterkte en veerkracht om de catastrofe die hen is overkomen (én de op dit moment nog naderende orkaan José) weer te boven te komen!!

verband orkanen klimaatverandering

Ravage op Sint Maarten als gevolg van de orkaan Irma…

>> duurzaam nieuws <<

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

LED Solar Hybride buitenverlichting

Een nieuwe generatie buitenverlichting

LED Solar Hybride buitenverlichtingHet bedrijf E-Solarlight heeft een nieuwe generatie buitenverlichting ontwikkeld, namelijk de LED Solar Hybride buitenverlichting. De toegepaste hybride-techniek zorgt er voor dat er tot wel 80% besparing op verbruik van het stroomnet wordt gerealiseerd, waardoor ook een aanzienlijke verlaging van CO2-uitstoot wordt bereikt.

Elke LED Solar Hybride lamp heeft zijn eigen zonne-energie unit, waarvan de opgebouwde energie gebruikt wordt op het moment dat dit nodig is. Er gaat binnen dit systeem dus geen energie verloren.

In Nederland brandt buitenverlichting gemiddeld 4.200 uur per jaar. Bij vervanging van traditionele buitenverlichting door LED Solar Hybride buitenverlichting, zal deze buitenverlichting – mede dankzij de zuinige LED technologie – ongeveer 3.000 uur op zonne-energie branden en dus slechts 1.200 uur gebruik maken van de netspanning van het reguliere stroomnet. Binnen de LED Solar Hybride buitenverlichting is verder een sensor ingebouwd, die de lichtsterkte aanpast aan de omstandigheden.

Deze LED Solar Hybride buitenverlichting is uitermate geschikt voor ondermeer: gevelverlichting, tuinverlichting, parkeerplaatsverlichting en straatverlichting.

LED Solar Hybride buitenverlichting

>> duurzaam nieuws <<

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Circulaire Markt

circulaire marktOp dinsdag 12 september 2017 organiseert de Duurzame Leverancier in samenwerking met onze duurzame member GroenGeld een bijeenkomst met een Circulaire Markt voor duurzame leveranciers en facilitaire inkopers.

GroenGeld deelnemers laten zien hoe de circulaire economie er in de praktijk uit ziet. Omlijst door de liedjes van Roos Blufpand en met een kopje (h)eerlijke koffie in de hand, struin je langs de kramen.

Laat je inspireren door de hoge kwaliteit van de waren en de unieke verhalen van de ondernemers. Eet je CO2-neutrale lunch, deel kennis en ervaring met andere bezoekers en bouw samen aan nieuwe netwerken. Maak je organisatie of bedrijf op een makkelijke manier veel aantrekkelijker voor interne en externe stakeholders.

B2B Duurzaam inkopen is een makkie op de Circulaire Markt. Laat je verrassen door de nieuwe producten en diensten met bewezen kwaliteit, waarmee je organisatie groener en socialer wordt. Denk aan postbezorging, maatpakken, werkkleding, koffie, voertuigen, catering… en nog veel meer. Voel hoe een Tesla zit of klim op het zadel van een koeriersfiets.

Trek je stoute schoenen aan en kom naar deze Circulaire Markt !

circulaire markt

>> meer duurzaam nieuws <<

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Gratis online ´summit` voor duurzame ondernemers

Gratis online summit via ´Doing Business & Doing Good`

Gratis online summit voor duurzame ondernemers

Graag willen wij (vooral ook startende) duurzame ondernemers wijzen op een nieuw Internet-platform onder de naam Doing Business & Doing Good.

Dit platform biedt gratis online advies-sessies (´summits`) aan, voor ondernemers die graag eens met duurzaamheid experts van gedachten willen wisselen over wat er op het gebied van duurzaamheid eventueel nog verbeterd kan worden binnen hun bedrijf of organisatie.

Momenteel zijn er 26 duurzaamheid experts betrokken bij dit initiatief, maar dat aantal zal nog toenemen. Deze experts zullen praktische tips, tools en strategieën gaan delen in interview formats. De interviews zijn gratis en alle experts geven daarbij ook nog een extra gift weg (een gratis boek, webinar, product, adviestijd, etc.). Dit allemaal om duurzame ondernemers te helpen en inspireren om ´sustainability champion` te worden binnen hun eigen bedrijfssector.

Geïnteresseerd…?
Meld je dan aan op Doing Business & Doing Good

Onderstaand zie je enkele van de bij dit initiatief betrokken duurzaamheid experts (waaronder Geanne van Arkel, Head Sustainablity bij onze duurzame partner Interface 🙂 )

Gratis online ´summit` voor duurzame ondernemers

>> duurzaam nieuws <<

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Samen veranderen

Jonge Leiders samen aan de slag voor een Duurzamer Nederland

Samen veranderen - Jonge Leiders aan de slag voor Duurzamer NederlandOp dinsdag 29 augustus 2017 organiseert MVO Nederland, samen met Jan Terlouw, De Groene Zaak, DJ100 en Social Enterprise NL een werkbijeenkomst onder de naam ´Jonge leiders samen aan de slag voor een duurzamer Nederland`.

De betrokken organisaties en personen willen tijdens deze werkbijeenkomst samen met ´jong ondernemend Nederland` het Manifest (in februari van dit jaar opgesteld door jonge politici, onder leiding van Jan Terlouw) vertalen naar de ondernemerspraktijk.

Een uitstekende gelegenheid dus om vragen te beantwoorden als ´Waar liggen kansen voor morgen?` en ´Hoe kunnen politici en ondernemers effectief en in vertrouwen samenwerken aan een nieuwe, meer duurzame economie?`

Belangstellenden kunnen meer informatie vinden over (en zich opgeven voor) deze werkbijeenkomst, die plaats zal vinden in het Hoofdkantoor Alliander Bellevue te Arnhem, door te klikken op onderstaande afbeelding.

Samen veranderen - Jonge Leiders aan de slag voor Duurzamer Nederland

Klik op bovenstaande afbeelding voor meer informatie over – en eventuele aanmelding voor – de werkbijeenkomst.

 Verander Nederland samen met jonge leiders in een duurzamer land !

>> duurzaam nieuws <<

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Persbericht Searious Business

Overhandiging oproep slimmer plasticgebruik aan VNO-NCW

Persbericht Searious BusinessSlimmer omgaan met plastic vaak genegeerd

Wat begon als steun in de rug voor koplopers uit het bedrijfsleven, eindigde afgelopen maand als succesvolle Signwithasmile campagne bij Burgers’ Zoo. Daarbij vroeg Searious Business de gehele maand juni op een creatieve en confronterende manier aandacht voor het belang van minder plastic verspilling. Een stop op fossiel plastic – dat zou echt het verschil maken.

Persbericht Searious Business“We moeten stoppen met alleen maar praten over circulaire economie, maar lef tonen met innovaties en vooral slim samenwerken.” Dat zei VNO-NCW voorzitter Hans de Boer vandaag in Den Haag bij de overhandiging van de uitkomsten van de Signwithasmile campagne – een oproep met ruim 500.000 mensen. Hans de Boer kreeg de oproep uit handen van Willemijn Peeters, gamechanger in de wereld van plastic. Partijen als Searious Business en VNO-NCW willen zorgen voor een versnelling, zodat veel meer plastic wordt hergebruikt en er dus ook geen plastic in de oceaan terecht komt.

Bedrijven in Nederland kunnen nog veel slimmer (her)gebruik maken van plastic. “Veel bedrijven pakken hun plasticgebruik niet aan, omdat het moeilijk is om de benodigde kennis en expertise in huis te halen. “Toch moeten we daar naar toe, want het is beter voor het milieu én als je het slim doet, is er goed geld mee te verdienen”, aldus Willemijn Peeters, van Searious Business.

Iedere minuut
Persbericht Searious BusinessWereldwijd komt er iedere minuut 20.000 kilo plastic in de oceanen terecht. Op de haaienruit in het tropisch koraalrifaquarium Burgers’ Ocean maakte een meterslange doorzichtige sticker op confronterende wijze duidelijk hoe de oceaan er binnen afzienbare tijd uitziet als de plastic soep niet snel een halt wordt toegeroepen. Met een selfie totem en online konden bezoekers tekenen met hun glimlach voor minder plastic verspilling door bedrijven. Olympisch zwemkampioen Inge de Bruijn fungeerde daarbij als ambassadeur.

Koplopers
Als Ocean Ambassador van Nederland werkt Willemijn Peeters vanuit haar bedrijf Searious Business met name met bedrijven en onderzoeksinstellingen aan innovatieve bedrijfsoplossingen in de bronaanpak van plasticvervuiling. De koplopers en concrete maatregelen die Searious Business met bedrijven neemt, zijn online te vinden op www.seariousbusiness.com

“Je ziet op dit moment een enorme versnelling in het aan de praat krijgen van de circulaire economie en hergebruik van grondstoffen. Nederlandse bedrijven zijn koploper. Met het nieuwe Kabinet willen we deze handschoen verder oppakken, want er is nog veel meer munt uit te slaan voor milieu én economie”, aldus Hans de Boer van VNO-NCW.

Persbericht Searious Business

>> duurzaam nieuws <<

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Overbevolking en Overconsumptie

Overbevolking en overconsumptie leiden tot ´biologische vernietiging`

overbevolking en overconsumptieDe ´National Academy of Sciences` in Amerika heeft onlangs een verontrustend rapport gepubliceerd, waarin door wetenschappers wordt gewaarschuwd dat we sneller dan we denken op weg zijn naar een massa-extinctie, zoals die zich 65 miljoen jaar geleden voordeed (toen alle dinosauriërs uitstierven).

Vele diersoorten verliezen in razendsnel tempo leefgebied door menselijke overbevolking en overconsumptie. Zo verloor in de afgelopen eeuw bijna de helft van de zoogdieren op het land zo’n tachtig procent van hun leefgebied en is gedurende de afgelopen decennia 50 procent van alle dieren van de aardbodem verdwenen.

In het rapport wordt benadrukt:
“De mensheid zal uiteindelijk een hele hoge prijs moeten betalen voor het reduceren van het enige dierlijk leven dat we in dit universum kennen.”

Geïnteresseerden kunnen kennis nemen van de inhoud van dit rapport, door te klikken op onderstaande afbeelding:

overbevolking en overconsumptie

Suggesties voor Nederland:
Betaling Kinderbijslag beperken tot maximaal 2 kinderen.
Ontwikkelingshulp voor gebruik/voorlichting voorbehoedsmiddelen opvoeren.

PS:
Deze suggesties zijn afkomstig van Nico van der Wel en geven niet perse de mening weer van alle Partners en Members binnen dit platform!

overbevolking en overconsumptie

>> duurzaam nieuws <<

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

INVESTERINGSRISICO

Investeringsrisico voor beleggers/aandeelhouders in de olie- en gassector

Investeringsrisico oliesector gassectorAls we – zoals afgesproken binnen het Klimaatakkoord van Parijs – de opwarming van ons klimaat binnen de 2 graden Celcius kunnen (en zullen moeten) houden, zal dat resulteren in de nodige investeringsrisico´s voor beleggers / aandeelhouders in de olie- en gassector ALS ER BINNEN DIE SECTOR GEEN DRASTISCHE MAATREGELEN WORDEN GETROFFEN OP HET GEBIED VAN BEDRIJFSINVESTERINGEN.

Deze conclusie wordt getrokken in een rapport van het ´Carbon Tracker initiative`, in samenwerking met ondermeer het Nederlandse pensioenfonds PGGM. Recent onderzoek wijst namelijk uit dat als de grootste 69 olie- en gasbedrijven in de wereld doorgaan met ´business as usual`, zij in 2025 zullen blijven zitten met onverkoopbare olie- en gas voorraden ter waarde van ongeveer 2 biljoen Euro (2,3 trillion US$).

Het lijkt ons belangrijk dat beleggers/aandeelhouders binnen de olie- en gassector zich bewust zijn van bedoelde investeringsrisico´s. Reden waarom wij onderstaand een link aanbieden naar bedoeld rapport van Carbon Tracker (klik daarvoor op onderstaande afbeelding)

investeringsrisico oliesector gassector

Klik op bovenstaande afbeelding voor rapport over investeringsrisico in olie- en gassector.

Investeren in de duurzame sector levert minder investeringsrisico op!

>> duurzaam nieuws <<

Deel dit met uw netwerk:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone