Water

Het hergebruiken van water wordt in enkele landen al volledig toegepast en laten hiermee de rest van de wereld zien dat het voor geen enkel probleem zou moeten zorgen. Maar toch wordt dit nog niet overal geaccepteerd of toegepast. Vele geven nog aan dat ze het recyclen van water voornamelijk een vies idee vinden. Maar is het eerlijk voor de komende generaties om ongecontroleerd door te gaan met het te veel verbruiken van duurzaam drinkwater?

Afvalwater

Er wordt van afvalwater gesproken wanneer het water niet meer bruikbaar is voor de gebruiker. Zo zijn er ook verschillende categorieën rondom het afvalwater, zo heb je bijvoorbeeld grijs en zwart afvalwater. 

Grijs afvalwater staat voor al het afvalwater dat door een huishouden geproduceerd wordt en NIET is weggespoeld door het toilet. Denk aan het water dat bijvoorbeeld gebruikt wordt tijdens het douchen, het in bad gaan, de wasmachine en de wastafel. Hier zit enkel wat zeepresten bij die ervoor zorgen dat het water zonder behandeling niet geloosd mag worden. Is het uiteindelijk wel lokaal gezuiverd? Dan kan dit water wel weer gebruikt worden voor toiletspoeling.

Onder zwart afvalwater wordt al het water dat in aanraking is gekomen met fecaliën bedoeld. Het water krijgt na een tijd ook een zwarte kleur door alle fecaliën. 

Uw advertentie hier?
Waterschappen