Duurzame wereld

De zon levert zonnekracht. Deze kracht is om te zetten in energie en is onuitputtelijk. De zon is er immers altijd en dat zal zo blijven. Omdat het een duurzame vorm van energieopwekking is, is zonne-energie een vorm van groene energie. Door slim gebruik te maken van de voordelen van zonne-energie, is het mogelijk voor iedereen er interessant rendement uit te halen. Online is er veel informatie te vinden over zonne-energie. Maar het is lastig te beoordelen wat nu de juiste informatie is.

Groene energie

De markt voor zonne-energie is de afgelopen jaren enorm gegroeid. In het Nederlandse straatbeeld zie je steeds vaker daken met panelen. Toch weet lang nog niet iedereen wat nu precies de voordelen van zonnepanelen zijn en hoe deze manier van duurzame energieopwekking werkt. Heb jij dat ook? Download dan snel het handige e-book ‘Zonnepanelen voor Dummies’ van energieleverancier Eneco in samenwerking met de uitgever van de origienele Dummie-reeks. Hierin lees je precies hoe jij zonnepanelen inzet om niet alleen je steentje bij te dragen aan een duurzame wereld, maar ook hoe je er zelf financieel voordeel uithaalt.

Besparen op energie én kosten

Bijdragen aan een groene wereld is natuurlijk een nobel streven, maar helemaal mooi is het dat je ook nog eens aan deze vorm van groene stroom kunt verdienen. Een veelgehoorde reden om in zonnepanelen te investeren, is dan ook het financiële voordeel dat je ermee kunt behalen. En dat voordeel geldt niet alleen voor particulieren – ook als ondernemer zijn er verschillende mogelijkheden om rijker te worden van je nieuwe zonnepanelen. Dit zijn 3 interessante regelingen voor ondernemers:

Btw-teruggave
Ook is het mogelijk om de betaalde btw op de aanschaf en montage van zonnepanelen terug te vragen. Als ondernemer heb je dan vervolgens wel de plicht btw te betalen over de energie die terug geleverd wordt.

Direct besparen
Doordat je zelf stroom gaat opwekken met een zonnestroominstallatie, zal direct je energierekening omlaag gaan. Ga je daarna ook nog eens opgewekte energie die je zelf niet gebruikt terug leveren aan het net, ontvang je nog eens voor elke terug geleverde kWh dezelfde prijs als die je voor een kWh betaalt.

Doe je voordeel met de zon
Heb jij groen ondernemen hoog in het vaandel staan, dan is het investeren in zonnepanelen een ideale kans voor jou om je niet alleen in te zetten voor een duurzamere wereld, maar ook om er financieel voordeel uit te halen. Dat klinkt toch goed, nietwaar? Ben je geïnteresseerd, download dan het gratis e-book ‘Zonnepanelen voor Dummies’. Naast de uitgebreide informatie over de werking van het systeem, montage en rendement, vind je ook informatie over waar je precies op moet letten als je over wil gaan tot aanschaf.

Bekijk meer: