Biologische Schoonmaakmiddelen

Wanneer het weer tijd is voor de grote schoonmaak thuis, dan komen er veel verschillende schoonmaakmiddelen bij kijken. Natuurlijk doe jij dit het liefst zonder dat er schadelijke stoffen in de schoonmaakmiddelen zitten. Maar wat wordt er eigenlijk onder verstaan wanneer men spreekt over biologische schoonmaakmiddelen? 

Duurzaam & milieuvriendelijk

Waarom duurzaam? Dit komt doordat er zelfs over de verpakking wordt nagedacht. Het product is namelijk zo geproduceerd met het idee om zo min mogelijk schade aan het milieu aan te richten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het plastic van de flessen, dit wordt natuurlijk gemaakt van gerecycled materiaal. Naast de duurzame verpakking is ook het schoonmaakmiddel milieuvriendelijk. Veel niet biologische schoonmaakmiddelen kunnen namelijk schadelijk zijn voor bijvoorbeeld jouw eigen handen en het milieu wanneer je bijvoorbeeld het sopje in de afvoer gooit. De milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen bevatten geen conserveringsmiddelen, bleekmiddelen, kleurstoffen of synthetische geurstoffen.

Verschillende schoonmaakmiddelen

Er zijn vandaag de dag talloze verschillende biologische producten waar jij uit kan kiezen om in huis te nemen. Zo heb je bijvoorbeeld een Ecologische allesreiniger. Deze kan jij voor enorm veel schoonmaakdoelen inzetten en tegelijkertijd kan bijvoorbeeld jouw kind door blijven spelen zonder angst dat er schadelijke stoffen worden geïnhaleerd. Over kinderen gesproken.. zo heb je ook ecologische speelgoedreiniger. Baby’s ontdekken van nature de wereld met hun handjes en de mond, het is wel zo prettig als het speelgoed dus schoon is.

Naast de spray’s en andere ecologische vloeibare schoonmaakmiddelen heb je ook schoonmaakdoekjes die gemaakt zijn van natuurlijk materialen. Zo is het maar weer duidelijk dat er tegenwoordig voor iedere schoonmaakklus er wel een ecologische oplossing is!

Bekijk meer: