Lumeco – Duurzame verlichting

Duurzame verlichting met een sociale impact

Duurzame verlichtingLumeco hanteert de term duurzame verlichting voor producten met een lange levensduur, minimaal energieverbruik en een positieve impact op het milieu. Het gebruik van duurzame verlichting resulteert in lagere energie- en onderhoudskosten in vergelijking met reguliere producten.

Als verlichtingsbedrijf, gespecialiseerd in het ombouwen tot duurzame verlichting van bestaande armaturen, ontzorgt Lumeco eindverbruikers. Alles van het begin tot het eind van het project pakt Lumeco voor u op. De wensen van energieverbruikers gecombineerd met de kennis en ervaring van Lumeco resulteert daarbij in een advies op maat voor het ombouwen van bestaande verlichtingsarmaturen naar duurzame verlichting.

Duurzame verlichting van Lumeco

duurzame verlichtingLumeco onderscheidt drie typen duurzame verlichting:

  • Het eerst ontwikkelde type duurzame verlichting is TL verlichting met een hoogfrequente aansturing. Dit type is te herkennen aan de manier van opstarten. In tegenstelling tot conventionele verlichting, knippert de lamp niet bij inschakeling. Dit type heeft geen losse starters. De TL buizen zijn gemaakt van glas en die vallen altijd onder de categorie fluorescentieverlichting.
    .
  • Het tweede type duurzame verlichting is LED verlichting. Dit type is de laatst ontwikkelde en meest duurzame verlichtingstechniek. LED verbruikt gemiddeld 65% minder energie dan fluorescentieverlichting. Daarnaast biedt het nog meer voordelen. Verhoudingsgewijs hebben LED producten een 6-8 maal langere levensduur en verbruiken 60-80% minder energie dan conventionele verlichting.
    .
  • Het hoogste rendement en de meeste voordelen worden behaald met onze duurzame LED TL PRO verlichting, hèt alternatief voor onzuinige verlichting. Sinds de overheid bekend heeft gemaakt dat subsidies op LED renovatieproducten komen te vervallen, met uitzondering van de duurzame LED TL PRO verlichting, biedt Lumeco nu het enige LED renovatie product waar de Energie Investeringsaftrek (EIA) regeling op van toepassing is.
    (zie ook: Duurzame verlichting met LED TL PRO valt nog steeds onder EIA)

Duurzame verlichting met een social return

duurzame verlichtingAls erkend leerbedrijf, begeleidt Lumeco medewerkers van sociale werkvoorzieningen naar reguliere arbeid. Het ombouwen van verlichtingsarmaturen naar duurzame verlichting is arbeidsintensief maar bestaat uit veel eenvoudige en repeterende handelingen. Dit werk is zeer geschikt voor mensen met een arbeidsbeperking. Daarom zet Lumeco bij de installatie van duurzame verlichting collega’s van sociale werkvoorzieningen in. Als enige in Nederland creëert Lumeco daarmee social return met LED verlichting.

Voor meer informatie >> website Lumeco

Lumeco staat ook op De Duurzame Kaart

Duurzame verlichting met impact op het milieu én een sociale impact!

Leverancier duurzame producten

Duurzame verlichting