Plastic Scan

Plastic-Scan voor bedrijven brengt circulaire economie dichterbij

Plastic ScanDe USe of Plastic-Scan (USP-Scan) geeft bedrijven inzicht in hun plasticgebruik en de voordelen van vermindering van verspilling daarvan.

De eerste 1.000 MKB’ers kunnen de Plastic-Scan vanaf 12 juli 2016 kosteloos online invullen!
(klik op onderstaande oranje knop)

In vrijwel alle bedrijven wordt plastic gebruikt. Verspilling van plastic en daarmee samenhangende vervuiling heeft helaas dramatische gevolgen voor het milieu en de oceanen. Hoewel er veel wordt gesproken over het sluiten van materiaalkringlopen en Nederland een ‘circulaire hotspot’ wil zijn, komen tot op heden weinig projecten echt van de grond.

Volgens Searious Business, initiatiefnemer van de Plastic-Scan, zijn veel bedrijven bereid tot actie om hun plasticverspilling te verminderen, maar weten ze niet goed waar te beginnen. Voor Ocean Impact aanleiding om de Plastic-Scan in het leven te roepen, bedoeld om ondernemers inzicht te geven in hun huidige plasticgebruik en de voordelen van een alternatieve aanpak.

Plastic-Scan

De Plastic-Scan begint aan de bron: het voorkomen van plasticvervuiling. In 9 vragen ontdekken bedrijven de mogelijkheden voor alternatieven, hergebruik, recycling en herontwerp, zodat producten en processen leiden tot minder plasticverspilling.

De uitslag van de Plastic-Scan wordt per mail toegezonden en bestaat uit een ranking A-F, waarbij een ‘A’ staat voor de beste benadering van plastic gebruik. Met de uitslag krijgt ieder bedrijf vijf tips mee om hoger op de ranking te komen.

De Plastic-Scan is een prachtig initiatief van Searious Business

Plastic Scan van Searious BusinessAls Ocean Ambassador van Nederland werkt Willemijn Peeters vanuit haar bedrijf Searious Business met name met bedrijven en onderzoeksinstellingen aan innovatieve bedrijfsoplossingen in de bronaanpak van plasticvervuiling. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willemijn Peeters: 06-37284197.

Plastic Scan

Zie ook: Searious Business voor schone oceanen

>> duurzaam nieuws <<