Persbericht PHYSEE

Persbericht PHYSEE - EUR 1.5 miljoen voor opschaling activiteiten.PHYSEE haalt EUR 1.5 miljoen financiering op voor opschaling activiteiten

Vandaag 9 mei kondigde onze duurzame partner PHYSEE vanaf de Smart Cities Conference in New York een investeringsronde van EUR 1,5 miljoen aan door een consortium van Nederlandse vastgoedleiders en zond ons daarover het volgende persbericht:

Persbericht PHYSEE

PHYSEE haalt financiering op van EUR 1,5 miljoen om ontwikkeling en verkoop van transparante, slimme en duurzame geveloplossingen voor gebouwen te versnellen.

  • De PowerWindow- en SmartWindow-technologieën van het bedrijf brengen achitecten, ontwikkelaars en investeerders samen in hun vraag naar slimme en duurzame gebouwen met maximaal daglicht en zonder compromis op architectonisch ontwerp.
  • Sprekend vanaf de Smart Cities New York Conference benadrukken de oprichters van PHYSEE, Ferdinand Grapperhaus jr. (CEO) en Willem Kesteloo (CFO), de noodzaak om gebouwen vanuit een menselijk perspectief te bekijken, aangezien we 90% van onze tijd in gebouwen doorbrengen.
  • De financiering door vooraanstaande en voorlopende Nederlandse vastgoedleiders zal strategische samenwerkingsinitiatieven ondersteunen en de verkoop opschalen.

PHYSEE Group B.V., het technologiebedrijf achter de slimme stroomopwekkende ramen PowerWindow en SmartWindow, kondigt vandaag aan dat het EUR 1,5 miljoen ($ 1,85 miljoen) heeft opgehaald met een speciaal samengesteld Clean-Tech Real Estate Consortium. Het consortium is een eenmalige combinatie van Nederlandse vastgoedleiders, Daan van der Vorm (Vorm Ontwikkeling), Coen van Oostrom (EDGE Technologies), Job Dura (Dura Vermeer Groep), Familie Van Veggel (Timeless Investments) en technologiebedrijf oprichter en professionele investeerder Dinko Valerio (CRXL).

PHYSEE CEO Ferdinand Grapperhaus jr. spreekt vanaf de Smart Cities New York Conference: “Een duurzame toekomst moet eenvoudig een beter alternatief bevatten hoe we de gebouwen, waar we 90% van onze tijd doorbrengen, ontwikkelen én gebruiken. Dat we zoveel binnen zijn leidt ertoe dat gebouwen verantwoordelijk zijn voor 40% van het wereldwijde elektriciteitsverbruik. Bij PHYSEE is het onze missie om van gebouwen comfortabele zelfdenkende energiecentrales te maken. Om dat doel na te streven, hebben we een zeer gedreven R&D-afdeling die verschillende technologieën ontwikkelt om de vastgoedsector disruptief te veranderen. Tegelijkertijd ontwikkelen we strategische partnerschappen met corporates, vastgoedontwikkelaars en portfolio-eigenaren, die bereid zijn hun hoognodige verantwoordelijkheid te nemen in de energietransitie van de gebouwde omgeving. Onze PowerWindows zullen de gevel van het gebouw met al zijn moderne elektriciteit verbruikende technologieën autonoom maken en onze SmartWindows kunnen elk oud gebouw in een goed geïsoleerd slim gebouw omzetten, klaar voor een duurzame én comfortabele toekomst. Dat is wat ons zo gepassioneerd maakt over het verbeteren van glas in gevels.”

PHYSEE zal de investering gebruiken om de productie van haar huidige producten op te schalen en de momenteel gepatenteerde technologieën vanaf labschaal verder te ontwikkelen. Daarnaast zal de investering het bedrijf toelaten verder te gaan dan de Nederlandse bouw- en renovatiemarkt en vervolgens uit te rollen in grote Europese en overzeese steden. Doel is om de snelgroeiende gemeenschap van gebouweigenaren, ontwikkelaars en huurders die Power- en SmartWindows gebruiken uit te breiden. Om zo vanuit Nederland impact te realiseren op een van de 17 Sustainable Development Goals van de VN, “Make cities inclusive, safe, resilient and sustainable“.

Daan van der Vorm, CEO Vorm Ontwikkeling, bestuurslid van de Dutch Green Building Council en hoofdinvesteerder van het consortium zegt: “Schaalbare vastgoedoplossingen die het energieverbruik van gebouwen verbeteren en bijdragen aan de productiviteit van de beroepsbevolking, hebben een groot toepassingspotentieel en daarom enorme kansen om onze woonomgeving #ParisProof te maken. De ontwikkeling ervan is een uitdaging, omdat een conservatieve industrie afhankelijk is van talrijke stakeholders die niet gewend zijn te veranderen. Daarom willen wij het goede voorbeeld geven door samen met PHYSEE de leiding te nemen in duurzame innovatie. ”

Coen van Oostrom, CEO en oprichter van OVG Real Estate en Edge Technologies, merkt op: “PHYSEE transformeert de manier waarop slimme gebouwen worden ingezet en zij hebben de eerste technologieën ontwikkeld om invloed te hebben op zowel energie-efficiëntie als een positieve gebruikerservaring zonder afbreuk te doen aan architectuurontwerp. Ik constateer dat onze sector technologisch disruptiever kan ontwikkelen en ik werk hard om alle belanghebbenden op tijd te activeren om het verschil te maken. Ondersteuning van de verdere ontwikkeling van dit technologische bedrijf, intrinsiek gemotiveerd door het ontwerpen van een schonere en comfortabelere gebouwde omgeving, past perfect in die ambitie. ”

Bas van Veggel, managing partner bij Timeless Investments, benadrukt: “We investeren in creatieve jonge ondernemers met een grenzeloze ambitie om de wereld duurzamer, slimmer en comfortabeler te maken. We zien dat PHYSEE werkt aan unieke en innovatieve technologieën die niet langer genegeerd kunnen worden in de gebouwde omgeving. We zijn blij om financiële middelen, netwerk en kennis te bieden om de productontwikkeling en internationale expansie verder vorm te geven. ”

Willem Kesteloo, mede-oprichter en CFO van PHYSEE, concludeert: “Het is niet goed genoeg om ons leefgebied te ontwikkelen en te bouwen zoals we dat al decennia doen. De status quo is dat een gebouw al slim is wanneer het een klimaat app heeft. De uitdaging is om jezelf af te vragen welke beslissingen het gebouw zelf kan maken en welke input het nodig heeft om écht intelligent die beslissingen te kunnen nemen.

Over PHYSEE

PHYSEE, gevestigd in Delft, is een spin-off van de Technische Universiteit Delft uit 2014 opgericht door Willem Kesteloo en Ferdinand Grapperhaus jr. Sinds oprichting heeft het technologiebedrijf met succes verschillende vastgoedprojecten opgeleverd, zoals het hoofdkantoor van de Rabobank in Eindhoven en het hoofdkantoor van de Goede Doelen Loterij in Amsterdam met hun elektriciteits- en gegevensgenererende glasproducten: PowerWindow en SmartWindow. PHYSEE won de Nederlandse start-up van het jaar- prijs in 2014, Europa’s beste energie start-up in 2015 en de Wereld Postcode Loterij Green Challenge (EUR 500k) in 2016 en werd World Economic Forum Technology Pioneer in 2017. Als eigenaar en ontwikkelaar van een groeiende octrooifamilie en als werkgever van meer dan 20 ingenieurs, toont het jonge technologiebedrijf dat onderzoek en ontwikkeling niet stoffig hoeft te zijn en tegelijkertijd toch impact kan hebben

Zie: www.physee.eu

Persbericht PHYSEE - EUR 1.5 miljoen voor opschaling activiteiten.

>> duurzaam nieuws <<