Nieuws van Fiberplast

Fiberplast voor duurzame bouwmaterialen

duurzame bouwmaterialenOnze duurzame partner Fiberplast heeft een nieuw product (met exclusieve verkooprechten voor de Benelux) aan haar assortiment duurzame bouwmaterialen toegevoegd, namelijk SIMOWOOD.

duurzame bouwmaterialenSimowood is een Bio-Kunststof-Composiet (een hybride materiaal uit natuurlijke vulstoffen) dat veelzijdig is als hout en duurzaam als kunststof. Het is de eerste extrusieplaat, gemaakt volgens de unieke Resysta Receptuur, een natuurlijk hybride composiet-materiaal. De belangrijkste eigenschappen van dit duurzaam bouwmateriaal zijn; geen vochtopname, 100% recyclebaar, optisch en gevoelsmatig vergelijkbaar met hout, langere levensduur en stijver als WPC, UV-stabiel en splintervrij.

Dit duurzaam bouwmateriaal is verwerkbaar als hout; boren, zagen en frezen zijn geen probleem. Bovendien kan het materiaal middels thermoforming in de meest geavanceerde vormen worden gebogen zonder dat het thermoplastische karakter toepassingsbeperkingen geeft zoals bij PE, PP etc. Het materiaal is in diverse kleuren en zelfs in hogere brandklassen leverbaar.

Simowood is als duurzaam bouwmateriaal zéér milieu-vriendelijk en uitstekend bestand tegen de meest extreme weersinvloeden van zon, regen, sneeuw en zout water.

Toepassingen als duurzaam bouwmateriaal:

– Meubelen en objecten voor buiten
– Terrasbedekking
– Scheepsdekken met een uitstraling als een teakdek
– Gevelbekleding en Eye-catchers
– Wellness ruimtes en natte ruimtes
– Stand- en decorbouw
– Speeltoestellen en pretparken
– Badkamermeubelen en afwerking
– Bekledingen van campers, boten en caravans.

De voordelen als duurzaam bouwmateriaal voor vochtige binnenruimtes:

– Vochtbestendig, zwelt niet op
– Weerbestendig / UV-bestendig
– Anti-slip eigenschappen
– Hout-look, in kleur te verkijgen en overschilderbaar
– Splintert niet
– Brandwerende uitvoeringen beschikbaar
– Uitstekend verwerkbaar.

Overal waar een hout-afwerking noodzakelijk of mooi is, maar waar je een uitstekende bestandheid tegen vocht nodig hebt, zijn deze duurzame bouwmaterialen een vrijwel onderhoudsvrije oplossing met 25 jaar garantie!

duurzame bouwmaterialen

duurzame bouwmaterialen

Voor duurzame bouwmaterialen… Fiberplast !

>> duurzaam nieuws <<