Moyee Coffee = Duurzame koffie

Gebruik Duurzame koffie binnen uw bedrijf

duurzame koffieMoyee Coffee zorgt met haar duurzame koffie voor een eerlijke verdeling in de koffieketen.

Dit doen wij door de koffiebonen voor onze duurzame koffie lokaal in Ethiopië te branden en verpakken. Op deze manier blijft 300% meer geld achter in het land van herkomst en is er op termijn geen ontwikkelingshulp meer nodig. Dit noemen wij FairChain, een soort Fairtrade 2.0.

Wij zorgen met onze duurzame koffie voor meer opbrengsten voor de boeren, duurzame handel, lokaal ondernemerschap én de beste kwaliteit koffie.

Duurzame koffie op basis van ´FairChain`

duurzame koffieBij de meeste koffiemerken verdwijnt meestal zo´n 98% van de toegevoegde waarde van jouw kopje koffie in de zakken van een handjevol multinationals, die wij ‘big coffee’ noemen. Met ons FairChain concept willen we die toegevoegde waarde niet exporteren en wegtrekken uit de producerende landen, maar juist delen met de lokale economieën. In plaats van ongebrande groene bonen te exporteren – en daarmee dus ook de toegevoegde waarde – laten wij de bonen voor onze duurzame koffie lokaal branden. FairChain is een 50/50 onderneming met lokale ondernemers. Zij bezitten de helft, en wij ook. Een eerlijke relatie dus tussen producenten en consumenten van duurzame koffie. Deze eenvoudige verschuiving in de koffieketen verbetert het leven van miljoenen mensen op een radicale en positieve manier. Jij wint omdat je met onze duurzame koffie, voor een normale prijs, de beste kwaliteit koffie krijgt en zij winnen omdat ze een veel groter deel van de taart krijgen.

Maar dat is toch eigenlijk gewoon Fairtrade?
Nee… Fairtrade koffie is een respectabel idee en zeker een eerste stap in de goede richting. Het verzekert lokale boeren van een minimumprijs voor hun duurzame koffie, in ruil voor het groeien en exporteren van ongebrande koffiebonen naar koffiedrinkende landen. Het dringt armoede terug, maar op zeer bescheiden schaal. In de wereldwijde koffiebonenexportmarkt die €80.000.000.000 per jaar waard is, genereert Fairtrade slechts €17,5 miljoen extra voor lokale boeren. Dat is gemiddeld €0,00022 per euro geëxporteerde duurzame koffie.

Onze duurzame koffie

duurzame koffieDe toepassing van FairChain bij het productieproces van onze duurzame koffie is niet alleen een sociale revolutie, maar ook een revolutie die over kwaliteit gaat – de duurzame koffie die uit deze keten voortkomt is freaking awesome. Een aantal serieuze koffiezwaargewichten hebben ons geholpen om ons doel te bereiken: het maken van kwalitatieve, biologische, super eerlijke en dus duurzame koffie voor elke dag.

Moyee maakt bij de productie van haar duurzame koffie gebruik van twee super kwaliteit koffiebonen: de Limu en de Jimma. Om aan te geven hoe goed deze koffiebonen zijn… ze horen bij de top 1% van álle koffiebonen op de wereld.

De Limu is de primadonna onder de koffiebonen, de prinsessenboon van Ethiopië! Ze groeien alleen op een hoogte van 1800 meter. Dus verwennen we ze, zoals je elke oude prinses zou verwennen; we behandelen ze alsof ze van koninklijke bloede zijn en jagen ze vooral niet op. Jij profiteert daarvan, omdat onze duurzame koffie daarom zo radically good is.

Waarom meedoen met de duurzame koffie revolutie van Moyee ?

  1. Moyee levert met haar duurzame koffie een concrete, effectieve bijdrage aan maatschappelijk verantwoord, duurzaam ondernemen.
  2. Wij praten niet alleen over MVO, maar komen met elkaar in actie.
  3. Moyee levert een heerlijke hand geplukte specialty coffee kwaliteit uit het Beletta Forest in Ethiopië.
  4. Duurzame koffie van Moyee geeft je de kans om met het aanbieden van een kopje duurzame koffie aan klanten en relaties te laten zien dat je actief met duurzaamheid bezig bent.
  5. Moyee werkt met vrijblijvende, flexibele afname van duurzame koffie. Geen vaste contracten dus.
  6. Moyee denkt actief mee over de aanschaf van een passende koffiemachine voor haar duurzame koffie.
  7. Moyee werkt graag samen bij bedrijfsevenementen of uitjes, personeelsaanbiedingen of cadeaupaketten.
  8. Moyee levert de beste koffie die je ooit gedronken hebt.
  9. Moyee staat voor duurzame koffie met een échte positieve impact op de koffieketen en de wereld!

Voor meer informatie >> website Moyee Coffee

Voor Duurzame koffie dus… Moyee Coffee !

Zie ook:  Introductie van ‘s werelds eerste community-owned koffiemerk

Leverancier duurzame producten

Zie ook:
Welke duurzame koffie is echt eerlijk voor de boer?

Duurzame koffie