Mizu waterflessen

Nieuws van onze duurzame member Green Premium

Mizu waterflessen

Stoere Mizu waterflessen beschermen de wereld tegen plastic

Het gebruik van single-use-plastics is niet meer van deze tijd. Ze worden in een paar seconden gemaakt, enkele minuten gebruikt en hebben honderden jaren nodig om af te breken of worden verbrand in de afvalcentrale.

Veel van de plastics worden achteloos op straat gegooid en komen zo in de natuur terecht. Dieren zullen hierdoor plastic binnen krijgen en ook dringt het plastic door in onze eigen kringloop. Dat kan niet de bedoeling zijn. Volgens de Plastic Soup Foundation staan in Nederland de plastic flesjes in de top 3 van single-use-plastic.

Plastic flesjes
Even wat cijfers op een rij; in Nederland worden 1,4 miljard flessen per jaar gebruikt, waarvan 750 miljoen kleine flesjes. Stichting De Noordzee telde per 100 meter strand zo’n 19 plastic doppen en 7 plastic flesjes. Reken maar uit: dat zijn 260 doppen en flesjes per kilometer. In Amsterdam heeft Plastic Whale in de periode 2011-2017 105.105 flesjes uit de grachten gevist. Dat zijn gemiddeld 17.518 flesjes per jaar. En dat alleen in Amsterdam!

Naast alle troep die plastic flesjes veroorzaken is de afgifte van BPA uit het plastic materiaal ook een overweging om mee te nemen. Er is veel discussie over de veiligheid van BPA. In Nederland is BPA inmiddels verboden in de plastic flessen voor baby’s. Voor frisdrankenflessen, plastic waterflessen of blikjes drinken geldt dit verbod echter nog niet. 

Hergebruik
Een antwoord op al deze verspilling en vervuiling zijn de drinkflessen van Mizu. Mizu gebruikt alleen het beste roestvrije staal (18/8). De grote voordelen hiervan zijn dat het materiaal makkelijk schoon te maken is, geen gifstoffen bevat of afgeeft, geen geur opneemt, recyclebaar is en een leven lang mee gaat. De levenslange garantie die op de flessen zit, zegt wat over de kwaliteit!

De Mizu waterflessen zijn niet alleen beter voor jezelf en het milieu,
ze zien er ook nog eens super hip uit.

Mizu drinkfles met bedrukking
Wil jij ook dat jouw organisatie geassocieerd wordt met de kwaliteitsdrinkflessen van Mizu? Laat dan je logo of slogan op de flessen drukken. Ze zijn verkrijgbaar in een 800 ml en een 500 ml versie.

Check alle kleuren op de website van Green Premium

Mizu waterflessen

> Meer duurzaam nieuws <