Milieubarometer update

Milieubarometer updateErkende Maatregelen in Milieubarometer verwerkt

Sinds 1 december 2015 zijn er voor zeven branches wettelijk Erkende Maatregelen voor energiebesparing. De ‘Erkende Maatregelen’ zijn de besparingsmaatregelen die zich in een bedrijf binnen vijf jaar terugverdienen. Een bedrijf dat die maatregelen toepast voldoet aan de wettelijke verplichting om energie te besparen. Deze maatregelselectie maakt het voor ondernemers makkelijker om energie en kosten te besparen.

In 2016 komen er voor meer branches lijsten met Erkende Energiemaatregelen.

Erkende Maatregelen voor energiebesparing nu ook in de Milieubarometer

De Milieubarometer is het handige instrument waarmee bedrijven snel hun milieuprestatie en CO2-footprint kunnen meten. Ze zien hoe ze scoren op het gebied van milieu en waar hun prioriteiten liggen voor het boeken van milieuwinst.
De Erkende Maatregelen zijn inmiddels opgenomen in de Milieubarometer. Bedrijven kunnen de maatregelen beoordelen en afvinken wat ze hebben uitgevoerd of niet van toepassing is. Van de overige maatregelen kunnen ze bepalen of ze die op korte of lange termijn gaan uitvoeren. Met een druk op de knop maken ze dan een PDF-rapportje dat gelijk de basis is van een energiebesparingsplan.

Gratis Milieubarometer voor bedrijven in 72 gemeenten

72 Gemeenten ondersteunen hun bedrijven bij energiebesparing door het aanbieden van de Milieubarometer. De Milieubarometer kost normaal € 198. In betreffende 72 gemeenten kunnen alle bedrijven de Milieubarometer gedurende het eerste jaar (tot eind 2016) gratis gebruiken.

Meer informatie >> website Milieubarometer
.

Milieubarometer update

(Erkende Maatregelen energiebesparing gemarkeerd met blauwe rijkssymbool)

>> duurzaam nieuws <<
.