Kloosterhotel ZIN – Duurzaam vergaderen

duurzaam vergaderen in Brabant

Duurzaam vergaderen in Brabant

Kloosterhotel ZIN is als voormalig klooster rustig gelegen op een landgoed van 7 hectare aan de rand van Vught en biedt een unieke locatie voor duurzaam vergaderen in Brabant, niet ver van hartje ‘s-Hertogenbosch.

Duurzaam vergaderen in BrabantDit voormalig klooster heeft door de toevoeging van moderne architectuur een open en eigenzinnig karakter, maar de sfeer van het kloosterleven proef je er nog steeds. Glazen façades zorgen voor verbinding met de natuur en diepe zichtlijnen over het landgoed creëren een gevoel van ruimte. Kwaliteit komt voort uit eenvoud en is terug te vinden in de uitstraling van de 8 zalen en 39 hotelkamers. Hier vindt u persoonlijke aandacht en heerlijke gerechten uit de 100% biologische keuken.

In 1998 werd gestart met de verbouwing van het oude klooster. Hierbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Oude materialen die vrijkwamen zijn opnieuw gebruikt, Cradle to Cradle. Zo heeft kunstenaar Frank Havermans een prachtige, maar ook praktische kast gebouwd van het sloophout dat is vrijgekomen. Voor het gebruik van nieuw hout is gekozen voor bamboehout. Bamboehout groeit na de kap weer snel aan in tegenstelling tot de kap van bomen en is daarom een duurzaam alternatief.

Duurzaam vergaderen in BrabantKloosterhotel ZIN is niet alleen milieubewust maar ook maatschappelijk betrokken. Vanaf de start van ZIN wordt het merendeel van het huishouden verzorgd door collega’s met een beperking. Zij brengen koffie en thee rond, dekken de tafels, doen de afwas, maken de kamers schoon, boenen de gangen, ontvangen gasten, etcetera. Hun werklust en openheid werken zeer aanstekelijk.

Kloosterhotel ZIN biedt onder andere ruimte voor een- of meerdaagse conferenties, vergaderingen, trainingsprogramma’s, summercourses en retraites. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten. In alle gevallen ontvangt u een passend aanbod en kunt u rekenen op onze betrokkenheid.

Gastvrijheid is voor kloosterhotel ZIN een belangrijk uitgangspunt, wij laten u zich graag thuis en gezien voelen!

Duurzaam vergaderen in BrabantKloosterhotel ZIN biedt u diverse duurzame vergaderarrangementen: van een meerdaags vergaderarrangement (inclusief lunch, diner en overnachting met ontbijt) tot een 4-uurs vergaderarrangement. Al vanaf 2 personen kunt u bij ons terecht voor een vergadering in een geschikte ruimte. U kunt uw vergadering naar wens aanvullen met een van de extra activiteiten zoals een rondleiding of een labyrint workshop.

Kloosterhotel ZIN maakt onderdeel uit van Joannes Hospitality, een sociale onderneming met een maatschappelijke visie, waarvan ook 2 andere duurzame vergaderlocaties in Brabant deel uitmaken: de conferentiehotels Landgoed Huize Bergen en De Spreeuwse Heide. De opbrengsten uit de exploitatie van Joannes Hospitality komen ten goede aan de Joannes Bosco Stichting, welke financiële ondersteuning biedt aan initiatieven die direct bijdragen aan de ontwikkeling van jonge mensen tot grotere zelfredzaamheid.

Duurzaam vergaderen in een van Nederlands duurzaamste conferentiehotels

duurzaam vergaderen in brabantDinsdag 28 juni 2016 ontving Kloosterhotel ZIN het EKO-keurmerk Horeca 100 % certificaat. Kloosterhotel ZIN is het eerste conferentiehotel in Nederland met dat 100% certificaat. Hiermee toont de keuken van kloosterhotel ZIN aan dat de volledige inkoop bij biologisch gecertificeerde leveranciers plaatsvind. Eerder ontving Kloosterhotel ZIN al de hoogste Green Key Goud certificering en daarom mag kloosterhotel ZIN zich één van Nederlands duurzaamste conferentiehotels noemen.

Voor meer informatie >> website Kloosterhotel ZIN

Voor duurzaam vergaderen in Brabant… Kloosterhotel ZIN

Voor meer duurzame vergaderlocaties >> Duurzaam vergaderen

duurzaam vergaderen in Brabant

Leverancier duurzame diensten