Help de Bijen

help de bijenDe bijen hebben onze hulp nodig!

Bijen en andere bestuivers zijn belangrijk voor onze land- en tuinbouw. Niet alleen voor onze voedselvoorziening, maar ook voor de economische waarde van de bedrijfstak en de economie in zijn algemeenheid.

Wist u dat bijen een bijdrage van minimaal € 1,1 miljard per jaar leveren aan de Nederlandse economie door de bestuiving van voedselgewassen?

Maar… het gaat niet goed met de bijen !

Helaas gaat het helemaal niet goed met de bijen. Sinds het begin van deze eeuw zijn er steeds minder en leven ze korter. Vervelend voor de bij, maar zeker ook voor de mens. Daar kunnen en moeten we samen wat aan doen. Bijen zitten letterlijk tussen ons en ons voedsel in en zijn sleutelfiguren in ons ecosysteem.

Wat kunt u als bedrijf of instelling voor de bijen doen…?

U kunt de bijen helpen door gebruik te maken van de bewezen formule van de sociale onderneming ´I love Beeing`. Zij plaatsen onder meer bijenkasten bij bedrijven en instellingen, waarbij er ook voor gezorgd wordt dat er een groter en gevarieerder aanbod van bij-vriendelijke bloemen en planten in de buurt komt. Zo wordt uw werkomgeving niet alleen gezonder voor de bijen, maar komt er voor u en uw medewerkers ook meer kleur in de omgeving.

Deskundige imkers van ´I love Beeing` begeleiden het gehele proces en kunnen u en uw medewerkers daarbij ook meer leren over het interessante imker-vak.

Meer weten…?

Lees dan verder op de website van ´I love Beeing`

help de bijen

>> duurzaam nieuws <<