De film ´A Plastic Ocean`

Film ´Plastic Ocean`Nieuws van Searious Business

Op 19 januari 2017 is de film ‘A Plastic Ocean’ in première gegaan bij theater Pathé Tuschinski in Amsterdam.

De rode loper ging daarbij uit voor wat het vervolg belooft te zijn op ‘An Inconvenient Truth’, de bekroonde film over de impact van plastic op onze oceanen (en dus ook op ons…!). Voor deze internationale première verzorgde Ocean Ambassador van Nederland, Willemijn Peeters (oprichter van Searious Business) het welkomstwoord.

>> Trailer van A Plastic Ocean <<

Waar gaat het (voor Nederland) om?
Met al haar kanalen, rivieren en beekjes speelt Nederland een belangrijke rol in het voorkomen van uitwassen van plastic vervuiling naar de Noordzee. Toch is onze hoogstaande infrastructuur daar niet op ingericht. Jaarlijks stromen miljarden kilo’s microplastics in onze oceaan. Tegelijkertijd is Nederland een kennisland – met pijlers gericht op een circulaire economie, waarbij materialen steeds opnieuw worden gebruikt – en is er op het gebied van water eigenlijk weinig waarin we als land niet voorop lopen.

Hoe kan het dan toch dat er door ons ´afvoerputje naar zee` zoveel plastic in de oceaan verdwijnt? Dat laat ‘A Plastic Ocean’ duidelijk zien. Ook wordt duidelijk hoe je als consument of bedrijf de plastic soep kunt helpen voorkomen. Speciaal voor dit doel is er door Searious Business zelfs een online Plastic Scan ontwikkeld.

Volledige film ´A Plastic Ocean` nu óók te huur of te koop !

Inmiddels is de volledige film ´A Plastic Ocean` te huur of te koop bij VIMEO:

Volledige film ´A Plastic Ocean`

Klik hierboven voor huren of kopen van ´A Plastic Ocean`

(voor openbare vertoningen gelden andere prijzen)

>> duurzaam nieuws <<

film ´A Plastic Ocean`