EvoSwitch – Duurzaam Datacenter

Een werkelijk Duurzaam Datacenter

duurzaam datacenterEvoSwitch startte in 2007 als het eerste CO2-neutrale, duurzaam datacenter van Nederland. Momenteel is zij een van de meest energie-efficiënte, duurzame datacenters in Europa.

Een regulier datacenter heeft grote hoeveelheden energie nodig voor de koeling van co-locatieruimtes, waardoor verbetering van energieverbruik zeer belangrijk is. In samenwerking met TNO heeft EvoSwitch milieuvriendelijke technologieën ontwikkeld en geïnstalleerd, waardoor het duurzaam datacenter van EvoSwitch volledig CO2–neutraal opereert.

Voor EvoSwitch betekent duurzaamheid: verantwoordelijk zijn voor behoud van het milieu en altijd bewust omgaan met natuurlijke rijkdommen.

Hoe duurzaam is het datacenter van EvoSwitch?

duurzaam datacenterDe duurzame filosofie van EvoSwitch betekent dat er voortdurend naar wordt gestreefd om de CO2-voetafdruk van haar duurzaam datacenter gelijk te houden of verder te verkleinen. De hiervoor geïmplementeerde duurzame oplossingen zijn gecertificeerd, waardoor klanten de zekerheid hebben dat de resultaten bewezen en officieel geverifieerd zijn.

EvoSwitch geniet wereldwijd erkenning voor de milieuvriendelijke kenmerken van haar duurzaam datacenter, zoals:

  • PUE : 2009 > 1,5 – 2010 > 1,4 – 2011 > minder dan 1,2
  • 60 tot 80% lager energieverbruik dankzij geavanceerde technologie
  • Kabels in goten, geen hot spots
  • HF-verlichting verbonden met bewegingssensoren
  • Gebouwbeheersysteem (Building Management System)
  • Sterke gerichtheid op energiekosten en -besparingen
  • Voorloper in innovatieve duurzame ontwikkelingen.

Green Fan programma van duurzaam datacenter EvoSwitch

duurzaam datacenterAls duurzaam datacenter heeft EvoSwitch het Green Fan programma opgezet. Het Green Fan programma is een collectief van ICT bedrijven die een wezenlijke bijdrage willen leveren aan het milieu. Gezamenlijk met partners en eindgebruikers van haar duurzaam datacenter zorgt EvoSwitch er voor dat ICT applicaties op een efficiënte en milieu vriendelijke manier beschikbaar worden gemaakt.

Bedrijven en organisaties die gebruik maken van het Green Fan logo laten hiermee zien dat zij een bijdrage leveren aan het verminderen van CO2 uitstoot door hun IT infrastructuur onder te brengen binnen een milieu vriendelijk, duurzaam datacenter en dat zij zich niet uitsluitend inzetten voor het voorbestaan van hun organisatie maar ook voor het voortbestaan van onze planeet.

Voor meer informatie >> website EvoSwitch

Maak óók gebruik van het Duurzaam Datacenter van EvoSwitch !

Leverancier duurzame diensten