Duurzame Kantooraccessoires

Duurzame kantooraccessoires van gerecycled rubber

duurzame kantooraccessoiresEcowings haalt in India de binnenbanden van vrachtauto’s uit de afvalstroom en geeft deze een tweede leven in de vorm van duurzame kantooraccessoires. Hierdoor wordt het rubber van deze binnenbanden niet verbrand, waardoor de CO2-uitstoot aanzienlijk wordt verminderd.

Daarnaast laat Ecowings met het upcyclen van rubber tot duurzame kantooraccessoires zien, dat hergebruikt rubber een prima alternatief is voor leer van dierenhuiden.

Duurzame én veilige kantooraccessoires

De uit het rubber van binnenbanden gerecyclede, duurzame kantooraccessoires van Ecowings voldoen aan de richtlijnen van REACH (Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen) voor consumentenproducten en zijn veilig voor consumenten, omdat de binnen het gebruikte rubber ingekapselde PAK´s (Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen) niet vrijkomen bij productie en gebruik van de door Ecowings gerecyclede kantooraccessoires.

Duurzame kantooraccessoires met een sociale impact

duurzame kantooraccessoiresEcowings is een sociale onderneming met een vestiging in India, waar het ontwerp en de productie van duurzame kantooraccessoires plaatsvindt in een eigen atelier in Indore (Noord-India). Ecowings biedt daarmee werkgelegenheid en opleiding aan een team van 20 lokale ambachtslieden.

In Nederland/Europa is Angela Rooijmans van Ecowings verantwoordelijk voor de verkoop van de in India vervaardigde duurzame kantooraccessoires en de verdere ontwikkeling van het merk Ecowings.

>> Filmpje over kantooraccessoires van gerecycled rubber << 

Duurzame kantooraccessoires op basis van een eerlijke beloning

duurzame kantooraccessoires

Ecowings heeft als ambitie om de economisch zwakkeren van de lokale plattelandsbevolking rondom Indore werkgelegenheid te bieden, hun vaardigheden te helpen ontwikkelen en hun bewustwording van het belang van milieuvriendelijk produceren te vergroten.

Bij de productie van duurzame kantooraccessoires beloont Ecowings haar medewerkers op een eerlijke manier. De lonen zijn afhankelijk van ervaring en vaardigheden, maar liggen in ieder geval duidelijk boven het standaard lokale loon. Er wordt niet gediscrimineerd op ras, kaste, leeftijd, geslacht of op wat voor ander aspect dan ook. Kinderarbeid is bij het maken van de duurzame kantooraccessoires absoluut niet aan de orde. Ecowings biedt een comfortabele werkomgeving aan de medewerkers, waardoor er een prettige en flexibele werksfeer heerst.

Voor meer informatie >> website van Ecowings

Voor duurzame kantooraccessoires… Ecowings !

duurzame kantooraccessoires

Leverancier duurzame producten