Hoe maak je duurzaam parfum van een kerstboom…?

duurzaam parfumDaar weet het jonge duurzame bedrijf RUIK alles van !

De enorme kerstboom op de Dam – hét Nederlandse icoon van de feestdagen – is vorig jaar gered van de versnipperaar en inmiddels getransformeerd tot een heerlijk parfum door de innovatieve parfummakers van RUIK. Ze haalden de boom op, destilleerden de luxueuze olie, lieten het bijna een jaar rijpen en maakten van het hout een exclusieve dop. Vandaag is het zover en lanceren ze DEN. Niet alleen een vernieuwende geur, maar ook een groene revolutie binnen de anders zo vervuilende parfumwereld.

duurzaam parfumBroer en zus Boye en Noëlle zijn samen met RUIK gestart en maken parfums van sinaasappelschillen (VERSCHIL) tot aan kerstbomen (DEN). De verpakkingen worden gemaakt van landbouwafval en de doppen van de restmaterialen. Met hun vernieuwende producten hebben ze direct indruk gemaakt in Nederland. Op Duurzame Dinsdag zat RUIK in het koffertje voor het kabinet, TV-programma Groen Licht kwam langs en de parfumlijn werd aanbevolen in het boek ´Dit is een goede gids`.

duurzaam parfumOver de nieuwe parfum DEN zegt mede-oprichter Boye: ‘Na een jaar rijpen en testen is het een frisgroene geur voor iedereen geworden, gecombineerd met warme houtige tonen en een zwoele hint van kaneel. De ultieme ode aan een sfeervol en natuurlijk icoon als de kerstboom. Zo iconisch als die boom is, zo groots is ook het statement dat je maakt als drager. DEN is 100% plantaardig. Dat is uniek in de cosmeticawereld, want in de standaard parfums zitten enorm veel vervuilende stoffen.`

Zus Noëlle voegt hier aan toe: ´Wij gebruiken de natuur opnieuw. Sta je voor een wereld zonder waste, dan draag je parfums van RUIK. Door de plantaardige olie blijft onze parfum heerlijk lang en fris op je huid zitten, je hoeft er dus veel minder van te gebruiken dan de geurtjes met kunstmatige stoffen. Wel zo duurzaam.’

Duurzaam doen wordt dit jaar een feestje Het gepatenteerde ontwerp van DEN is al een feest om mooi ingepakt te ontvangen, ook het bijbehorende verhaal en de geur zullen een onuitwisbare indruk maken. Noëlle: Vrijdag gaan de eerste flesjes DEN op de post. Het parfum is vanaf nu exclusief te verkrijgen via de webshop van RUIK en past door de brievenbus.

Voor meer informatie >> website van RUIK

Voor direct contact: klik hier

duurzaam parfum

Voor duurzaam parfum moet u dus bij RUIK zijn !

>> duurzaam nieuws <<