CO2-footprint Greenjobs gecompenseerd

CO2 compensatieCO2 compensatie door CO2 Operate

Greenjobs Nederland heeft haar CO2 compensatie gerealiseerd middels het unieke CO2 compensatie concept van het bedrijf CO2 Operate.

Het unieke van dit CO2 compensatie concept is, dat de CO2 compensatie wordt gekoppeld aan duurzame ontwikkeling binnen inheemse leefgemeenschappen.

Op bovenstaande foto is het stuk land van ca. 0,5 hectare op Sumatra in Indonesië te zien waarmee/waarop de onvermijdelijke CO2 uitstoot van Greenjobs Nederland door CO2 Operate werd gecompenseerd. Het was een verwaarloosd, ontbost stuk land met struiken en gras, waar hier en daar nog een paar bomen tussen stonden. Binnen het CO2 compensatie project werden de nog aanwezige bomen behouden en werden de nodige nieuwe mahoniebomen bijgeplant. Er komen nog kruidnagelbomen bij (voor verkoop door de boer op de foto) en wellicht nog wat fruitbomen voor de eigen consumptie.

Het ziet er op deze foto nog wat rommelig uit, omdat de resten van het recent gekapte struikgewas blijven liggen als bodembescherming, extra biomassa en humuslaag na verrotting. Dat levert overigens weer extra koolstof opslag op wanneer door rotting een en ander in de bodem terecht komt.

CO2 compensatie met een meerwaarde dus!

Voor meer informatie >> CO2 compensatie door CO2 Operate

>> duurzaam nieuws <<