Afscheidsspeech Obama

Gedenkwaardige afscheidsspeech van president Barack Obama

Afscheidsspeech president Barack ObamaDe afscheidsspeech van president Obama op 10 januari 2017 in Chicago heeft grote indruk gemaakt. Daarom willen wij ook op ons platform aandacht vragen voor deze gedenkwaardige afscheidsspeech van de scheidende president van de Verenigde Staten van Amerika.

In zijn afscheidsspeech – waarin Obama met name waarschuwde voor de huidige bedreigingen van de democratie in Amerika en elders – gaf hij nogmaals aan dat het ontkennen van de klimaatcrisis in feite het verraad aan toekomstige generaties is, die daardoor mogelijk niet eens meer zouden toekomen aan het keren van het tij (omdat ze dan al hun aandacht zouden moeten geven aan het ´dealen` met de zeer ernstige gevolgen van deze ontkenning).

In het slot van zijn afscheidsspeech geeft Obama aan dat hij ook als ´citizen` (volgens hem een zeer belangrijke functie binnen de democratie…!) zal blijven strijden voor de noodzakelijke ´changes` die hij nog verder voor ogen heeft en roept zijn mede-citizens op om hetzelfde te (blijven) doen.

Onderstaand de volledige afscheidsspeech van president Obama:

Afscheidsspeech van president Barack Obama

>> duurzaam nieuws <<