Trump en het Klimaatakkoord

Trump en KlimaatakkoordNu Trump het Klimaatakkoord van Parijs – onder invloed van de klimaatontkenners binnen de Republikeinse partij in Amerika – heeft afgewezen, kunnen we rustig stellen dat Amerika daarmee haar rol als ´leider van de democratische, vrije wereld` heeft verspeeld.

Een leider die zich op één lijn stelt met de leiders van landen als Syrië en Nicaragua, kan niet meer serieus genomen worden als het gaat om het oplossen van wereldproblemen.

Gelukkig lijkt de afwijzing van het Klimaatakkoord door Trump de Europese leiders te hebben wakker geschud. Laten we daarom hopen dat de Europese leiders de uitdaging aannemen om – samen met gelijkgestemde leiders, landen en staten in de wereld – een voortrekkersrol te gaan spelen bij het weer gezond, vreedzaam, welvarend en daarmee ook ´groot` maken van alle samenlevingen op onze mooie planeet.

Kleinzielige en (geestelijk) onvolwassen types als Trump kunnen gevaarlijk worden als we ze hun gang laten gaan en hun zin geven als ze een grote mond opzetten… 😉

Trump en Klimaatakkoord

Ook zónder Trump kan (en moet) het Klimaatakkoord van Parijs een succes worden!

>> duurzaam nieuws <<