Trump´s Amerika

Trump´s AmerikaNu Donald Trump binnenkort de nieuwe president van Amerika wordt, is het wellicht een goed idee om eens een kijkje te nemen in het gedachtegoed van veel Republikeinen in Amerika, Trump´s Amerika.

De documentaire ´De Klimaatontkenners` die op 10 oktober 2016 door de VARA werd uitgezonden biedt daartoe een goede mogelijkheid. In deze documentaire duikt Gideon Levy in de wereld van de klimaatontkenners en volgt de sporen van het geld in de industrie van de klimaatscepsis. Van oliebedrijven die dubieuze wetenschappers betalen, tot de denktanks die de memo’s schrijven voor de journalisten van FOX en… een federale overheid (met een Republikeinse meerderheid in de Senaat) die wetten aanneemt om klimaat-sceptische lessen op school mogelijk te maken.

Bekijk de documentaire door te klikken op onderstaande afbeelding

Trump´s Amerika

Klik op bovenstaande afbeelding voor de documentaire ´De Klimaatontkenners` (Trump´s Amerika)

Trump´s Amerika nog wel ´bewaker van vrede en democratie` in de wereld?

Met dit soort mensen aan de macht (nota bene in het land dat zich als bewaker van vrede en democratie beschouwt) ziet het vooruitzicht op wérkelijke vrede en welzijn voor alle mensen in onze wereld er voor de volgende generatie(s) somber uit. Laten we hopen dat dit ´virus` zich niet verder verspreidt naar landen waar regeringen c.q. de politiek (ook) niet voldoende en tijdig rekening houdt met wat er onder de bevolking leeft!

Een stem uit onvrede kan (wellicht zelfs onbedoeld) ernstige schade aanrichten!

>> duurzaam nieuws <<