Pure Power – Gecertificeerde Houtpellets

Houtpellets als CO2-neutraal alternatief 

Gecertificeerde Houtpellets - CO2 neutraal alternatiefPure Power is opgericht vanuit de visie bestaande fossiele brandstoffen te vervangen door pure CO2-neutrale en vooral ook financieel aantrekkelijke brandstoffen in de vorm van houtpellets.

Er zijn uitstekende CO2-neutrale alternatieven voor het gebruik van vervuilende fossiele brandstoffen. De productie van warmte door middel van houtpellets is zo’n alternatief. Met name voor bestaande gebouwen is een houtpellets installatie een uitstekende oplossing, aangezien warmtepompen en zonneboilers daar veelal niet aan de warmtevraag kunnen voldoen.

Gecertificeerde Houtpellets - CO2 neutraal alternatiefPure Power is een groothandel in gecertificeerde houtpellets en staat voor hoge service en een stabiel aanbod van duurzame houtpellets van hoge kwaliteit. Pure Power werkt B2B in Nederland, België, Noordwest Duitsland en Scandinavië.

Gezien de huidige energieprijzen is substitutie van bijvoorbeeld aardgas door houtpellets voor veel bedrijven voordelig. Aan bedrijven levert Pure Power haar houtpellets in bulk, big bags en zakgoed, terwijl particulieren voor houtpellets in zakgoed of big bags terecht kunnen in de webshop van Pure Power.

Gecertificeerde houtpellets van hoge, duurzame kwaliteit !

Pure Power is ENplus A1 gecertificeerd. Deze certificering is gebaseerd op de Europese norm EN14961-2, die hoge eisen stelt aan de kwaliteit van houtpellets. Daarnaast worden kwaliteit en duurzaamheid van door Pure Power geleverde houtpellets gecontroleerd door wereldwijd erkende, onafhankelijke certificatie-instellingen.

Gecertificeerde Houtpellets - CO2 neutraal alternatief

Pure Power werkt uitsluitend met gecertificeerde leveranciers (de grondstoffen moeten uit PEFC- of FSC-bossen komen) en controleert ook zelf de kwaliteit van de houtpellets. Daarnaast let Pure Power ook op de duurzaamheid van het transport.

Waarom Houtpellets als CO2-neutraal alternatief ?

Gecertificeerde Houtpellets - CO2 neutraal alternatiefBestaande biomassakacheltechnologieën zijn betrouwbaar, volautomatisch en kunnen ook zonder subsidies een aanzienlijke besparing op de stookkosten opleveren. Enkele voordelen en eigenschappen van Pure Power ENplus A1 houtpellets:

  • Stoken op houtpellets is tot wel 40% goedkoper dan op gas;
  • Houtpellets zijn een onbeperkt hernieuwbare brandstof;
  • Stoken op houtpellets draagt bij aan de reductie van broeikasgasemissies;
  • Houtpellets bevatten veel energie (1,7 kg houtpellets = 1 m³ aardgas);
  • ENplus A1-houtpellets hebben een laag asgehalte;
  • Houtpellets branden efficiënt, hebben een hoge energiewaarde en stinken niet;
  • Houtpellets nemen drie keer minder volume in beslag dan houtblokken.

Voor meer informatie >> website Pure Power

Voor gecertificeerde houtpellets als CO2-neutraal alternatief… Pure Power! 

Zie ook: Discussie over Houtpellets

Gecertificeerde Houtpellets - CO2 neutraal alternatief

Leverancier duurzame producten