PHYSEE – Zonneramen

Zonneramen voor duurzame energie binnen de gebouwde omgeving

zonneramenPHYSEE is een jong en dynamisch bedrijf dat in 2014 werd opgericht door enkele afgestudeerde ingenieurs van de TU Delft, die er van overtuigd waren dat ramen van ondermeer huizen en gebouwen zonlicht zouden moeten kunnen omzetten in energie. Daarmee was het idee van ´zonneramen` (inmiddels gepatenteerd onder de naam PowerWindow) geboren.

Inmiddels heeft PHYSEE al de nodige succesvolle installaties van haar zonneramen opgeleverd, binnen diverse projecten in de gebouwde omgeving van ondermeer Amsterdam.

Hoe werken de zonneramen van PHYSEE ?

zonneramen

Klik op afbeelding zonneramen voor groter formaat.

Zonneramen zijn transparante ramen die licht omzetten in elektriciteit. Waar commercieel glas ongeveer 30% van het zonlicht reflecteert, vangen zonneramen dat op en zetten het om in onzichtbaar licht. Vervolgens wordt dit licht door het glas naar de zijkanten van de zonneramen getransporteerd, waar zonnecel strips in het kozijn het omzetten in elektriciteit.

In combinatie met een warmte-koude opslag, kunnen zonneramen bij renovatie van commerciële gebouwen tot 50% van de totale energie vraag (elektriciteit en warmte) van een gebouw voorzien, bij nieuwbouw kan dit zelfs oplopen tot wel 100%. De zonneramen hebben hierdoor een verwachte terugverdientijd van 3-5 jaar.

Zonneramen zijn hiermee een ecologische, economische en esthetische innovatie, waarmee de gebouwde omgeving volledig energie-neutraal gemaakt kan worden!

Voor meer informatie >> website PHYSEE

Zie ook: PHYSEE wint Green Challenge 2016

Zonneramen

Leverancier duurzame producten