Searious Business

Een Nederlandse social enterprise met internationale impact

schone oceanen

Searious Business is een social enterprise, gericht op het voorkomen van plastic vervuiling in onze oceanen. Hiervoor werkt Searious Business samen met bevlogen producenten aan slimmer plasticgebruik en betere verdienmodellen door het verlagen van de Plastic Footprint. Het bedrijf zet commerciële innovatietrajecten op, gericht op het sluiten van de plastic kringloop.

Focus
De afgelopen jaren boekte de onderneming klinkende resultaten door het plastic gebruik resoluut aan te pakken in de keten en daarmee de CO2-footprint te verlagen. De focus ligt op grote merken in (voedsel)verpakkingen, meubels en consumentenelektronica. 

Het bedrijf beweegt op het snijvlak van technologie, duurzaamheid en gedragsverandering. Daarvoor hanteert Searious Business een methodische aanpak in ReThink – ReDesign – ReBrand. Dit houdt in dat het ‘omdenken’ vorm krijgt in het vaststellen van een overkoepelend doel, met een duidelijk eindresultaat voor ogen. Vervolgens wordt er middels technologische verandering en samenwerking ingezet op het slimmer ontwerpen van product of business model.

Uniek
Searious Business is uniek in het aanbieden van totaal oplossingen voor circulair plasticgebruik. Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Vanuit deze bijzondere positie biedt Searious Business circulaire oplossingen op gebied van technologie, innovatie & business modellen. 

Daarnaast biedt Searious Business aan haar klanten de opschalingsmogelijkheden naar internationale global impact. Via internationale projecten met vooraanstaande samenwerkingspartners. De lijntjes naar de Europese Commissie zijn kort, waardoor Searious Business goed zicht heeft op de aankomende ontwikkelingen. Zij kan daar ook op vooruitlopen en daarom gedegen strategisch advies geven, maar dat ook goed doorvertalen naar concrete  acties. Die combinatie maakt de organisatie ijzersterk in het helpen versnellen van merken die voorop willen lopen in de circulaire economie.

Voor meer informatie >> website Searious Business

Leverancier duurzame diensten