The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup haalt 21,7 miljoen USD op voor proef in Grote Oceaan

ocean cleanupOp 3 mei jl. maakte The Ocean Cleanup (het project van de Nederlander Boyan Slat, waarmee hij plastic in oceanen wil opruimen) bekend dat er 21,7 miljoen USD aan donaties was ontvangen voor de verdere uitbouw/realisatie van het Ocean Cleanup project. Dit bovenop de donaties ten bedrage van 9,8 miljoen USD die sinds 2013 al waren ontvangen.

Boyan Slat gaf eerder aan In 2020 te willen beginnen met het opruimen van de ‘plastic soep’ in de Grote Oceaan tussen Hawaii en Californië, waarbij het de bedoeling is om binnen de eerste 10 jaar de helft van het plastic afval uit de oceaan te verwijderen.

ocean cleanup

Inmiddels zijn – met financiële hulp van baggerbedrijf Boskalis en het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu – de nodige testen met de door Boyan Slat en zijn team ontworpen installatie uitgevoerd op de Noordzee bij Scheveningen. Op 11 mei 2017 zullen de resultaten van deze testen worden gepresenteerd, waarbij op die datum ook belangrijke mededelingen gedaan zullen worden over de volgende fase van het Ocean Cleanup project.

Wilt u het betreffende evenement in de ´Werkspoorkathedraal` te Utrecht op 11 mei a.s. LIVE volgen…? Dan kan dat door op 8 mei a.s. om 20:00 uur Nederlandse tijd de website van The Ocean Cleanup te bezoeken op de pagina die u nú al kunt bekijken door te klikken op onderstaande afbeelding.

ocean cleanup

>> duurzaam nieuws <<