Mondial Movers verlaagt CO2-uitstoot met 19% tov 2014

Mondial Movers verlaagt CO2-uitstoot met 19%Onze duurzame member Mondial Movers is al jaren bezig om de CO2-uitstoot van het bedrijf te verminderen. Sinds 2009 wordt alle data verzameld en vastgelegd in een voetafdruk jaarverslag van deze duurzame verhuisorganisatie.

Het gaat dan niet alleen om de uitstoot van de gereden zakelijke kilometers, maar betreft ook het energiegebruik in het kantoor, de afvalstromen en bovenal het woon-werk verkeer van de medewerkers. Vooral dit laatste zorgt voor een dilemma. Moet er bij het aannemen van medewerkers geselecteerd worden op woonplaats? Dit zou discriminerend kunnen overkomen. Gelukkig wordt er wel veel gebruik gemaakt van openbaar vervoer en de door het bedrijf ter beschikking gestelde fietsen. Als actiepunt is ook de reiskostenvergoeding enige jaren geleden gemaximeerd.

Mondial Movers verlaagt CO2-uitstootDe grafiek van de CO2-uitstoot ziet er als volgt uit:

Aandacht voor het milieu valt volledig binnen het streven van deze duurzame verhuizer om bij te dragen aan een betere wereld.

Mondial Movers heeft al in 2010 de ISO 26000 richtlijn voor Maatschappelijk Ondernemen volledig in de bedrijfsvoering geïntegreerd en heeft in 2016 ook weer 21 ton aan CO2-uitstoot gecompenseerd.

Mondial Movers verlaagt CO2-uitstoot

>> duurzaam nieuws <<