Klimaatverandering in Europa

EEA rapport over Klimaatverandering Europa in 2016

Klimaatverandering Europa (2016)De European Environment Agency (EEA) heeft een rapport uitgebracht over de (gevolgen van) klimaatverandering in Europa, zoals gemeten in 2016.

Het rapport geeft een overzicht van bevindingen op basis van sleutelfactoren voor de belangrijkste bio-geografische regio´s in Europa.

Daarnaast geeft het rapport de volgende algemene bevindingen:

  1. De mens heeft een significante klimaatverandering veroorzaakt en de omvang van (de gevolgen van) extreme weersomstandigheden doen toenemen.
  2. Klimaatverandering heeft verstrekkende gevolgen voor eco-systemen, economische sectoren en gezondheid in (ondermeer) Europa.
  3. Klimaatverandering heeft verschillende gevolgen voor de verschillende regio´s en sectoren in Europa.
  4. De gevolgen van klimaatverandering hebben een wisselwerking met andere ontwikkelingen, zowel binnen als buiten Europa.
  5. Terugdringen van de klimaatverandering is noodzakelijk om de lange-termijn risico´s van klimaatverandering te beperken.
  6. Aanpassing aan klimaatverandering is noodzakelijk om zowel de korte- als lange-termijn risico´s van klimaatverandering te verminderen.
  7. Betere monitoring, research en uitwisseling van informatie kunnen de ´knowledge-base` voor noodzakelijke aanpassing aan klimaatverandering verbeteren.

Voor meer informatie:
>> EEA rapport over Klimaatverandering in Europa <<

VIDEO: Leven met Klimaatverandering

Klimaatverandering Europa >> duurzaam nieuws <<