IXXcreates – Duurzame textielproducten

Duurzame textielproducten op basis van uniek design

duurzame textielproductenIXXcreates van Jolijn Fiddelaers is een professionele design studio met een speciale focus op duurzame textielproducten.

Naast haar overige activiteiten als designer heeft Jolijn zich de laatste jaren steeds meer gericht op duurzame textielproducten van landen in ontwikkeling als India, Peru en Zuid-Afrika. In deze landen zorgt IXX – in samenwerking met lokale partners – voor de nodige training en innovatie binnen lokale leefgemeenschappen.

Hierbij fungeert IXX ook als intermediair (B2B) tussen de producenten van duurzame textielproducten en bedrijven die deze duurzame textielproducten in Nederland (en overige landen binnen Europa) op de markt willen brengen.

Duurzame textielproducten uit India

Duurzame textielproducten uit IndiaIn India werkt IXX samen met partner PASHM. De eerste resultaten van deze samenwerking werden in 2014 gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Vanaf 2015 zal hun Tangram Textiles collectie op de markt worden gebracht onder het label KARIGAR (Hindi voor handwerksman/vrouw). De hele collectie is opgebouwd uit plantvezels en andere natuurlijke materialen, terwijl al deze duurzame textielproducten volledig handmatig worden vervaardigd door handwerkslieden binnen heel India.

Door het oude traditionele ambacht te vertalen naar hedendaagse designs biedt IXX duurzame ondersteuning op sociaal-, cultureel-, economisch- en milieugebied binnen de Indiase samenleving.

Duurzame textielproducten in Peru en Zuid-Afrika

Duurzame textielproducten uit PeruIn Peru werkt IXX samen met de internationale organisatie WorldGranny bij het ontwerp en de productie van handgebreide producten voor één van WorldGranny´s sociale projecten, ter verbetering van de levensomstandigheden van ouderen.

Duurzame textielproducten uit Zuid-AfrikaIn Zuid-Afrika (Langa Township, CapeTown) werkt IXX samen met Design_Develop_Build bij de ontwikkeling van duurzame textielproducten als Art Works voor het interieur van een experimenteel gebouwd theater. Hierbij worden afvalproducten van transport-, verpakkings- en bouwbedrijven gerecycled en/of op onconventionele wijze hergebruikt.

Naast duurzame textielproducten ook design adviseur in Nederland

Naast ondersteuning van producenten van duurzame textielproducten in ontwikkelingsgebieden is IXX uiteraard óók nog steeds actief en beschikbaar als design adviseur voor textielproducenten in Nederland (en andere landen in Europa).

Voor meer informatie >> website IXXcreates

Voor design expertise en duurzame textielproducten… IXXcreates!

Duurzame textielproducten

Leverancier duurzame diensten