Interview met SHELL

Interview met SHELL in ´Room for Discussion`

Interview met Shell

Ewald Breunesse van SHELL

Na mijn Blog over het interview met Polly Higgins in Room for Discussion, leek het mij goed om óók een Blog te publiceren over het – tijdens voornoemd interview aangekondigde – interview met Shell op 9 juni 2016 . Dit temeer, omdat aan Polly Higgins was toegezegd dat in het interview met Shell haar ecocide-wet ook ter sprake zou worden gebracht (wat overigens niet gebeurd is…)

Na eerdere Blogs op ons platform onder de noemer ´SHELL Story`, wil ik opmerken dat Ewald Breunesse (Manager Energy Transitions bij Shell) in het onderstaand te volgen interview een genuanceerdere, positievere gesprekspartner blijkt te zijn dan de huidige CEO van Shell, Ben van Beurden (en diens voorganger).

Dit neemt niet weg dat uit dit interview toch ook weer naar voren komt dat het beleid van Shell op het gebied van duurzaamheid – vorm te geven door concrete, substantiële investeringen in R&D op het gebied van duurzame, niet-fossiele energievormen (op dit moment nog maar 1% van de totale R&D investeringen van Shell) – op z´n zachtst gezegd nog wat aarzelend is.

Daarbij is Shell nogal geneigd om zaken vooruit te schuiven ´omdat het wachten is op overheden, olieproducenten, consumenten, aandeelhouders, …` bij het omarmen van de noodzakelijke transitie naar duurzame, niet-fossiele vormen van energie. Welke (voortrekkers)rol hadden de ´Captains of Industry` zich in deze wereld ook weer toebedacht…?

Nico van der Wel

Bekijk het hele interview met SHELL:

interview met shell

Klik op bovenstaande afbeelding om het gehele interview met Ewald Breunesse van SHELL te zien.

>> duurzaam nieuws <<