Interface – Duurzame vloerbedekking

Duurzame vloerbedekking in de vorm van duurzame tapijttegels

duurzame vloerbedekking - duurzame tapijttegelsWij zijn wereldmarktleider in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige, stijlvolle, innovatieve modulaire vloerbedekking. Ray Anderson richtte Interface in 1973 op, omdat hij geloofde in het wereldwijde potentieel van duurzame vloerbedekking op basis van gerecyclede materialen (zoals oude visnetten). Interface was een van de eerste bedrijven die zich publiekelijk committeerden aan duurzaamheid.

Duurzame vloerbedekking op basis van ´Mission Zero`

duurzame vloerbedekking - duurzame tapijttegels

In 1994 deden we als organisatie de toezegging om in 2020 onze negatieve impact op het milieu te hebben geëlimineerd met Mission Zero. Mission Zero richt zich niet alleen op de milieu-impact van ons eigen bedrijf, maar op de hele levenscyclus van onze producten. Het uiteindelijke doel is om niet langer afhankelijk te zijn van olie, de grondstof voor ondermeer het nylon garen van onze duurzame vloerbedekking (tapijttegels).

Onze Nederlandse productielocatie voor duurzame vloerbedekking (tapijttegels) in Scherpenzeel werkt inmiddels op 100% hernieuwbare energie (groene stroom en biogas) en sinds 1996 is het waterverbruik op deze locatie met 95% afgenomen door de installatie van een gesloten watersysteem. De CO2 uitstoot van onze bedrijven in heel Europa is zelfs met meer dan 90% afgenomen!

duurzame vloerbedekking - duurzame tapijttegelsKlik op de afbeelding hiernaast voor meer informatie over ons duurzame productieproces bij de vervaardiging van duurzame vloerbedekking in de vorm van duurzame, designkwaliteit tapijttegels.

Duurzame vloerbedekking uit biologische bronnen

Inmiddels is meer dan 50% van de gebruikte grondstoffen voor de in Europa door ons geproduceerde duurzame vloerbedekking gerecycled of vervaardigd uit biologische bronnen. We eindigen al jaren in de top drie in het duurzaamheidsonderzoek van Globescan en zijn in 2012 al uitgeroepen tot de duurzaamste grote onderneming wereldwijd.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van Interface
(kies daar onder ´Europe`voor de website van Interface Netherlands)

Interface voor duurzame vloerbedekking (tapijttegels)!

Duurzame vloerbedekking - duurzame tapijttegels

Leverancier duurzame producten