Fair Basics – Duurzame Retail

Duurzame retail adviezen voor retailorganisaties en individuele retailers

Duurzame retailDuurzaamheid is ook voor de retailsector een uitdaging!
We moeten nu stappen zetten om minder energie en grondstoffen te gebruiken en onze ‘footprint’ te verkleinen. Dit om er voor te zorgen dat we onze wereld op een goede manier aan onze kinderen doorgeven.

Daarom helpt Fair Basics drukbezette retailorganisaties en retailers duurzame stappen te zetten met adviezen op het gebied van duurzame retail.

Duurzame Retail… een kip-of-ei vraagstuk

duurzame retailMoet je als retailer nou wachten tot je klant vraagt om duurzame producten of moet je deze eerst zélf proactief aanbieden en zo de vraag helpen creëren?

Uit recent onderzoek blijkt dat een aanzienlijk deel van de consumenten wél duurzame keuzes wil maken, maar dat ze ook graag willen dat bedrijven helpen bij het maken van deze keuzes door het aanbieden van duurzame retail producten.

Duurzame Retail… De 5 P’s in retail, aangevuld met de 3 P’s van MVO

duurzame retailIedere retailer kan de volgende 5 P’s dromen: Product, Plaats, Prijs, Promotie en Personeel. Maar als je je als winkelier of webwinkeleigenaar gaat verdiepen in duurzame retail of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), dan kom je ineens een paar andere P’s tegen, namelijk die van People, Planet en Profit.

Deze laatste 3 P’s gaan over de optimale balans tussen financieel resultaat, respect voor de mens en het behoud van wat de aarde ons te bieden heeft.

Bij duurzame retail gaat het dus niet alleen om het behalen van maximale financiële winst, maar er ook voor te zorgen dat die winst niet ten koste gaat van anderen of van het milieu.

Benieuwd hoe Fair Basics kan helpen bij het realiseren van duurzame retail…?

Bezoek dan de website van Fair Basics 

Fair Basics staat ook op De Duurzame Kaart

Leverancier duurzame diensten

duurzame retail