Club van Boedapest

Een duurzame(r) wereld op basis van kosmisch bewustzijn

Club van BoedapestDe Club van Boedapest is een informele associatie van creatieve mensen uit de wereld van de kunst, de literatuur en de hedendaagse spirituele stromingen. De Club van Boedapest gaat uit van het principe dat de wereld alleen te veranderen is door onszelf te veranderen en dat we daarvoor nieuwe inzichten en opvattingen nodig hebben.

De leden van de Club van Boedapest gebruiken hun artistieke creativiteit en spirituele inzichten om het bewustzijn te bevorderen van de wereldproblemen en de kansen die de mensheid hierin heeft. Het zijn stuk voor stuk respectabele wereldleiders op het gebied van literaire, artistieke en spirituele activiteit. Hun namen staan garant voor inzicht en hun lidmaatschap van de Club van Boedapest getuigt van toewijding aan onze gemeenschappelijke toekomst.

De missie van de Club van Boedapest

De Club van Boedapest wil een katalysator zijn voor de transformatie naar een grotere duurzaamheid in de wereld door:

  • Het bevorderen van de opkomst van kosmisch bewustzijn,
  • Generaties en culturen weer met elkaar in verbinding brengen,
  • De integratie van spiritualiteit, wetenschap en kunst,
  • Het opzetten van studiegroepen wereldwijd.

>> Meer informatie over de Club van Boedapest <<

.
KOSMOSKOSMOS, een integrale visie op de wereld

De oprichter en voorzitter van de Club van Boedapest, Ervin Laszlo, publiceerde een groot aantal boeken, waaronder ´KOSMOS` (ISBN10: 902020307X / ISBN13: 9789020203073).  In dit boek geeft hij aan hoe belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen en tijdloze spirituele inzichten in onze tijd bij elkaar komen, waardoor zichtbaar wordt hoe de kosmos en alles wat we ‘de realiteit’ noemen feitelijk één groot geheel is. Door gebruik te maken van deze nieuwe inzichten kan een doorbraak worden bewerkstelligt in de richting van een duurzame(r) wereld.