Celebrate the Changemakers

Celebrate the ChangemakersOp 6 april 2016 organiseren dutch.com en Dopper voor de tweede keer het community event ´Celebrate the Changemakers`.

Wij ontvingen hierover ter publicatie het volgende persbericht.

UITNODIGING

Meet 50 Dutch companies who are using business as a force for good

Amsterdam, 7 maart 2016 – Na een succesvolle eerste editie van “Celebrate the Changemakers” organiseren dutch en Dopper op 6 april voor de tweede keer hét community event waar je wordt geïnspireerd door B Corps. B Corps zijn succesvolle bedrijven die sociale en ecologische impact realiseren onder het motto “Using business as a force for good”. De 50 gecertificeerde Nederlandse B Corps laten de bezoekers zien hoe zij de wereld een stukje mooier maken met hun impact-gedreven business modellen.

In de Kromhouthal in Amsterdam zullen architect Thomas Rau en duurzame ondernemer Maurits Groen keynotes geven over de kracht van bedrijven om maatschappelijke verandering in gang te zetten en positieve impact te realiseren. Daarnaast zijn er inspirerende B Talks van business leaders van Patagonia, Tony’s Chocolonely en Peer. Bezoekers kunnen deelnemen aan interactieve workshops en kennis maken met de B Corp Community op de B Fair. Een impressie van Celebrate the Changemakers 2015 is te vinden op YouTube. 

Praktisch informatie:

Wat: Celebrate the Changemakers
Waar: Kromhouthal. Gedempt Hamerkanaal 231, Amsterdam.
Wanneer: 6 april 2016
Tijd: 12.00 tot 20.00
Tickets viahttps://celebratethechangemakers2016.eventbrite.nl

Changemakers programma

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter beeld van het programma.

Voor de pers:

Voor meer informatie, toegangskaarten voor pers en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met: Daphne de Wit / 06-45536355 / d.dewit@dutch.com

Over B Corp

Sinds 2006 werkt de non-profit organisatie B Lab aan de ontwikkeling van een wereldwijde community van succesvolle bedrijven die naast winst ook een hoge standaard voor sociale en ecologische impact nastreven. De visie van B Lab is dat in de toekomst bedrijven niet meer de beste van de wereld willen zijn, maar het beste vóór de wereld. Inmiddels zijn er meer dan 1.600 gecertificeerde B Corps verdeeld over meer dan 130 industrieën in meer dan 44 landen met 1 gezamenlijk doel: to use business as a force for good. Bekende B Corps zijn onder meer Ben&Jerry’s, Etsy en Triodos Bank. B Corps worden gecertificeerd door de non-profit B Lab en moeten voldoen aan strenge standaarden op het gebied van sociale en ecologische impact, verantwoordelijkheid en transparantie. Het impact assessment dat B Lab heeft ontwikkeld om ondernemingen te certificeren, legitimeert de slogan “Using business as a force for good”. www.bcorporation.eu.

>> duurzaam nieuws <<